Огірки в Україні різко дорожчають: вже коштують втричі дорожче

Ціни на тепличні огірки продовжують впевнено зростати. Тільки з початку тижня вартість в середньому піднялась на 25%. Станом на 26 липня дана продукція надходить у продаж по 35-55 грн/кг ($0,85-1,34/кг), повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Зазначається, що більшість тепличних комбінатів повністю завершили перший обіг продукції і навіть реалізували надлишки. Водночас виробники, які працювали з цілорічним циклом виробництва, збільшують вартість. Свої дії вони мотивували стабільним попитом на продукцію високої якості.

Водночас урожай нового обігу виробники планують почати реалізувати тільки в другій половині липня. Ті ж компанії, які продовжують вести реалізацію, практично щодня підвищують ціни. Вони посилаються на досить активні темпи збуту. Підтримку цінам також надає й обмежена пропозиція огірків відкритого ґрунту.

Варто зазначити, що наразі тепличні комбінати України вже пропонують огірок до продажу в середньому в 3 рази дорожче, ніж наприкінці липня 2023 року. При цьому багато гравців ринку не виключають, що огірки дорожчатимуть і далі за умови збереження темпів збуту.

Ціни на овочі та фрукти

Українські виробники кавунів отримали можливість підвищити відпускні ціни на свою продукцію. Станом на 24 липня кавуни відвантажують по 7-15 грн/кг ($0,17-0,36/кг). Це в середньому на 23% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Вперше з початку поточного місяця українські виробники отримали можливість дещо підвищити відпускні ціни на ріпчасту цибулю. Станом на 27 липня продукцію відвантажують по 10-16 грн/кг ($0,24-0,39/кг). Це в середньому на 15% дорожче, ніж на початку поточного тижня.

Ольга Степанова

Recent Posts

The Guardian: У Путіна знали про операцію ЗСУ в Курській області, але не змогли підготуватися

Російське військове командування передбачало операцію ЗСУ в Курській області і протягом кількох місяців розробляло плани…

1 хв. ago

Землю накрила магнітна буря червоного рівня: що треба знати

20 вересня сонячна активність підвищилась до К-індексу 7. Це червоний рівень, який відповідає сильним геомагнітним…

16 хв. ago

Повінь у Європі: Будапешт іде під воду. ФОТО

Повені, які у середині вересня охопили Центральну та Східну Європу, дійшла до Угорщини. Дунай, що вийшов із берегів,…

30 хв. ago

Стало відомо, яка буде ціна офіційних iPhone 16 в Україні

27 вересня в Україні розпочнуться офіційні продажі нової лінійки смартфонів iPhone 16, яка включає чотири…

41 хв. ago

Окупанти направили «Шахед» у бік Хмельницької АЕС

Росія продовжує ядерний шантаж, направляючи ракети та дрони в бік українських АЕС. У ніч на…

52 хв. ago

Демократи закликають Гарріс збільшити свою присутність у ЗМІ — The Hill

Люди, близькі до кампанії Гарріс, стверджують, що вони застосовують багатогранний підхід до завоювання голосів виборців,…

1 годину ago