Огірки в Україні різко дорожчають: вже коштують втричі дорожче

Ціни на тепличні огірки продовжують впевнено зростати. Тільки з початку тижня вартість в середньому піднялась на 25%. Станом на 26 липня дана продукція надходить у продаж по 35-55 грн/кг ($0,85-1,34/кг), повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Зазначається, що більшість тепличних комбінатів повністю завершили перший обіг продукції і навіть реалізували надлишки. Водночас виробники, які працювали з цілорічним циклом виробництва, збільшують вартість. Свої дії вони мотивували стабільним попитом на продукцію високої якості.

Водночас урожай нового обігу виробники планують почати реалізувати тільки в другій половині липня. Ті ж компанії, які продовжують вести реалізацію, практично щодня підвищують ціни. Вони посилаються на досить активні темпи збуту. Підтримку цінам також надає й обмежена пропозиція огірків відкритого ґрунту.

Варто зазначити, що наразі тепличні комбінати України вже пропонують огірок до продажу в середньому в 3 рази дорожче, ніж наприкінці липня 2023 року. При цьому багато гравців ринку не виключають, що огірки дорожчатимуть і далі за умови збереження темпів збуту.

Ціни на овочі та фрукти

Українські виробники кавунів отримали можливість підвищити відпускні ціни на свою продукцію. Станом на 24 липня кавуни відвантажують по 7-15 грн/кг ($0,17-0,36/кг). Це в середньому на 23% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Вперше з початку поточного місяця українські виробники отримали можливість дещо підвищити відпускні ціни на ріпчасту цибулю. Станом на 27 липня продукцію відвантажують по 10-16 грн/кг ($0,24-0,39/кг). Це в середньому на 15% дорожче, ніж на початку поточного тижня.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація в Україні: скільки діє “броня” від призову

В Україні військовозобов'язані можуть отримати відстрочку від мобілізації на строк до 90 днів, як повідомляє…

6 хв. ago

У YouTube з’явилася кнопка “Хайп”

Головний відеохостинг планети YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів. Ця опція пропонує глядачеві зайняти…

20 хв. ago

До 80 тисяч гривень на дім: кияни можуть отримати безкоштовні генератори

Київська міська влада запровадила програму часткової компенсації вартості генераторів та сонячних батарей для багатоквартирних будинків.…

28 хв. ago

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

2 години ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

2 години ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

2 години ago