Огірки в Україні різко дорожчають: вже коштують втричі дорожче

Ціни на тепличні огірки продовжують впевнено зростати. Тільки з початку тижня вартість в середньому піднялась на 25%. Станом на 26 липня дана продукція надходить у продаж по 35-55 грн/кг ($0,85-1,34/кг), повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Зазначається, що більшість тепличних комбінатів повністю завершили перший обіг продукції і навіть реалізували надлишки. Водночас виробники, які працювали з цілорічним циклом виробництва, збільшують вартість. Свої дії вони мотивували стабільним попитом на продукцію високої якості.

Водночас урожай нового обігу виробники планують почати реалізувати тільки в другій половині липня. Ті ж компанії, які продовжують вести реалізацію, практично щодня підвищують ціни. Вони посилаються на досить активні темпи збуту. Підтримку цінам також надає й обмежена пропозиція огірків відкритого ґрунту.

Варто зазначити, що наразі тепличні комбінати України вже пропонують огірок до продажу в середньому в 3 рази дорожче, ніж наприкінці липня 2023 року. При цьому багато гравців ринку не виключають, що огірки дорожчатимуть і далі за умови збереження темпів збуту.

Ціни на овочі та фрукти

Українські виробники кавунів отримали можливість підвищити відпускні ціни на свою продукцію. Станом на 24 липня кавуни відвантажують по 7-15 грн/кг ($0,17-0,36/кг). Це в середньому на 23% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Вперше з початку поточного місяця українські виробники отримали можливість дещо підвищити відпускні ціни на ріпчасту цибулю. Станом на 27 липня продукцію відвантажують по 10-16 грн/кг ($0,24-0,39/кг). Це в середньому на 15% дорожче, ніж на початку поточного тижня.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

37 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

38 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

40 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

50 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

52 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

54 хв. ago