Податкова передаватиме дані про чоловіків з 17 років для реєстру “Оберіг”: Зеленський підписав закон

26 червня президент Володимир Зеленський підписав закон про зміни до закону про реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Згідно з ним Центральна виборча комісія, Державна міграційна служба і Податкова служба передаватимуть дані про чоловіків з 17 років. Це необхідно для формування реєстру “Оберіг”.

Новий закон розширює перелік осіб, стосовно яких ЦВК, Податкова та Міграційна служби будуть передавати дані до Реєстру «Оберіг», включаючи чоловіків віком від 17 років. Однак дані передаватимуться лише стосовно призовників, тобто осіб від 17 до 25 років. Про це пише “Судово-юридична газета”.

Так, чинний закон передбачає, що для формування бази даних реєстру “Оберіг” Центральна виборча комісія, Державна податкова служба та Державна міграційна служба подають шляхом електронної взаємодії відомості про всіх громадян України віком від 18 до 60 років (прізвище, податковий номер, реквізити паспорта тощо).

Новий закон передбачає, що такі дані передаються стосовно усіх громадян України, які підлягають взяттю на військовий облік віком до 60 років. Водночас, стаття 14 цього закону регулює взяття на військовий облік саме призовників, а не військовозобов’язаних та резервістів.

В Україні посилюють мобілізацію

Нагадаємо, до крайнього терміну для оновлення військово-облікових даних згідно з законом про мобілізацію залишилось лише 20 днів. Вже після 16 липня чоловікам, які відмовились повідомити ТЦК актуальну інформацію про себе, загрожують штрафи від 17 до 25 тисяч гривень. Також таких осіб можуть позбавити права керувати авто.

Також ми писали, що згідно з рішенням уряду, українців, які до 20 червня не оновили дані у ТЦК про свої транспортні засоби, штрафуватимуть. Сума становить 20 тис. гривень, а повторний штраф буде більшим. Поновлювати дані потрібно двічі на рік.

Ольга Степанова

Recent Posts

Іран, очікуючи на відповідь від Ізраїлю, відвів свої нафтотанкери

Іранські нафтоплави вийшли в міжнародні води через можливий удар Ізраїля по найбільшому нафтовому терміналу Ірану. Влада…

10 хв. ago

На Заході та в Україні ухвалили рішення про переговори з РФ: ЗМІ дізналися деталі

Офіційні особи на Заході та в Україні дійшли згоди щодо рішення, що основою для переговорів…

12 хв. ago

Варто звернутися до лікаря: вчені назвали ще одну причину поганого сну

Лікар-натуропат, докторка Беккі, нещодавно поділилася своїми спостереженнями в соціальних мережах, припустивши, що низький рівень кортизолу…

30 хв. ago

Не свистів у хаті: чоловік чиновниці на ліжку з доларами став героєм нової порції мемів

Вже другий день не зупиняються меми та жарти з приводу того, що у керівниці Хмельницького…

53 хв. ago

Мобілізація здивує цієї осені-зими: скільки українців планують призвати до кінця року

Згідно зі звітом The Times, Україна планує мобілізувати додатково 200 тисяч осіб до кінця року. Однак перспективи…

58 хв. ago

З’явилися кадри звільнення газовидобувних веж біля Зміїного (відео)

Унікальна операція Сил оборони, як зазначають у Держприкордонслужбі, дає можливість українським захисникам контролювати значну частину…

1 годину ago