Податкова передаватиме дані про чоловіків з 17 років для реєстру “Оберіг”: Зеленський підписав закон

26 червня президент Володимир Зеленський підписав закон про зміни до закону про реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Згідно з ним Центральна виборча комісія, Державна міграційна служба і Податкова служба передаватимуть дані про чоловіків з 17 років. Це необхідно для формування реєстру “Оберіг”.

Новий закон розширює перелік осіб, стосовно яких ЦВК, Податкова та Міграційна служби будуть передавати дані до Реєстру «Оберіг», включаючи чоловіків віком від 17 років. Однак дані передаватимуться лише стосовно призовників, тобто осіб від 17 до 25 років. Про це пише “Судово-юридична газета”.

Так, чинний закон передбачає, що для формування бази даних реєстру “Оберіг” Центральна виборча комісія, Державна податкова служба та Державна міграційна служба подають шляхом електронної взаємодії відомості про всіх громадян України віком від 18 до 60 років (прізвище, податковий номер, реквізити паспорта тощо).

Новий закон передбачає, що такі дані передаються стосовно усіх громадян України, які підлягають взяттю на військовий облік віком до 60 років. Водночас, стаття 14 цього закону регулює взяття на військовий облік саме призовників, а не військовозобов’язаних та резервістів.

В Україні посилюють мобілізацію

Нагадаємо, до крайнього терміну для оновлення військово-облікових даних згідно з законом про мобілізацію залишилось лише 20 днів. Вже після 16 липня чоловікам, які відмовились повідомити ТЦК актуальну інформацію про себе, загрожують штрафи від 17 до 25 тисяч гривень. Також таких осіб можуть позбавити права керувати авто.

Також ми писали, що згідно з рішенням уряду, українців, які до 20 червня не оновили дані у ТЦК про свої транспортні засоби, штрафуватимуть. Сума становить 20 тис. гривень, а повторний штраф буде більшим. Поновлювати дані потрібно двічі на рік.

Ольга Степанова

Recent Posts

Попри мільярдні борги державний Енергоатом вирішив роздати гроші журналістам

Державний Енергоатом у червні 2024 року вирішив провести конкурс робіт серед журналістів, блогерів та студентів…

17 хв. ago

Росіянки добровільно і масово стають штурмовичками у лавах ЗС РФ: чому їм це вигідно

На фронті у складі Збройних сил Російської Федерації зʼявилися жінки-увʼязнені. За словами експерта з питань національної…

21 хв. ago

Дефолту України не буде – буде ще гірше: прогноз фінансового аналітика Олексія Куща

Економічний експерт Олексій Кущ прогнозує, що дефолту в Україні не буде. Скоріш за все буде вкрай…

26 хв. ago

Навіть короткі польоти в космос можуть змінити ДНК людини: чому вчених здивували рослини

За останні 60 років у космосі там побували близько 600 осіб. Більшість із них були…

29 хв. ago

Ізраїль ліквідував високопоставленого командира «Хезболли»

Ізраїльські військові вдарили по південних районах Лівану, ліквідувавши одного з верховних командирів ісламського терористичного угруповання…

32 хв. ago

Українцям роздадуть по 20 000 доларів: умови прості – як оформити

Представники українського бізнесу можуть отримати великий грант від міжнародної організації для розширення чи поновлення власної…

42 хв. ago