Податкова передаватиме дані про чоловіків з 17 років для реєстру “Оберіг”: Зеленський підписав закон

26 червня президент Володимир Зеленський підписав закон про зміни до закону про реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Згідно з ним Центральна виборча комісія, Державна міграційна служба і Податкова служба передаватимуть дані про чоловіків з 17 років. Це необхідно для формування реєстру “Оберіг”.

Новий закон розширює перелік осіб, стосовно яких ЦВК, Податкова та Міграційна служби будуть передавати дані до Реєстру «Оберіг», включаючи чоловіків віком від 17 років. Однак дані передаватимуться лише стосовно призовників, тобто осіб від 17 до 25 років. Про це пише “Судово-юридична газета”.

Так, чинний закон передбачає, що для формування бази даних реєстру “Оберіг” Центральна виборча комісія, Державна податкова служба та Державна міграційна служба подають шляхом електронної взаємодії відомості про всіх громадян України віком від 18 до 60 років (прізвище, податковий номер, реквізити паспорта тощо).

Новий закон передбачає, що такі дані передаються стосовно усіх громадян України, які підлягають взяттю на військовий облік віком до 60 років. Водночас, стаття 14 цього закону регулює взяття на військовий облік саме призовників, а не військовозобов’язаних та резервістів.

В Україні посилюють мобілізацію

Нагадаємо, до крайнього терміну для оновлення військово-облікових даних згідно з законом про мобілізацію залишилось лише 20 днів. Вже після 16 липня чоловікам, які відмовились повідомити ТЦК актуальну інформацію про себе, загрожують штрафи від 17 до 25 тисяч гривень. Також таких осіб можуть позбавити права керувати авто.

Також ми писали, що згідно з рішенням уряду, українців, які до 20 червня не оновили дані у ТЦК про свої транспортні засоби, штрафуватимуть. Сума становить 20 тис. гривень, а повторний штраф буде більшим. Поновлювати дані потрібно двічі на рік.

Ольга Степанова

Recent Posts

Times про можливий конфлікт РФ і США: де проходять “червоні лінії” Путіна, знає тільки він

Песимісти у США, які б'ють на сполох з приводу ризику прямого військового конфлікту між США і…

26 хв. ago

Росія повинна страждати: в Конгресі США підтримують розширення дозволів Україні на удари по РФ

В Палаті представників Конгресу США підтримують розширення дозволів на застосування американської зброї Україною для ударів по Росії.…

29 хв. ago

Орбан приїде до Києва 2 липня з неочікуваним візитом – The Guardian

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відвідає Київ у вівторок, 2 липня. Несподіваний візит одного з найбільш проросійських лідерів…

34 хв. ago

Чи втратить багатодітний батько право на відстрочку у разі розлучення

Багатьох цікавить питання, чи втрачає чоловік право на відстрочку від військової служби у разі розлучення з дружиною.…

36 хв. ago

Удар був, але вгамуйте емоції: в ЗСУ підтвердили російську атаку на аеродром у Миргороді

Окупаційна армія РФ справді вдарила по військовому аеродрому у Миргороді Полтавської області, проте ЗСУ не зазнали таких…

53 хв. ago

У Чернігові військовозобов’язаного зі зламаною ключицею засудили за ухилення від мобілізації

У Чернігові чоловіка зі зламаною ключицею визнали винним в ухилення від призову на військову службу та засудили…

56 хв. ago