Названо українські міста з найвищими зарплатами: топ-3 причини змінити роботу влітку

В Україні попри повномасштабну війну активно відновлюється ринок праці. Вакансій вже більше, ніж шукачів, проте спостерігається дефіцит робітників. Він пов’язаний з мобілізацією та міграцією населення, критично не вистачає чоловіків. Роботодавці вимушені підвищувати зарплати: стало відомо, в яких містах вони найбільші.

Традиційно найкращі доходи у жителів Києві – середньомісячна зарплата там становить 23 500 грн. Друге місце займає  Львів з 21 300 грн. За ними Одеса, Дніпро та Ужгород – 20 000 грн. У середньому на 500 грн менше отримують жителі Івано-Франківська.

У Хмельницькому, Черкасах та Харкові середньомісячний дохід жителів – близько 18 300 грн. У Полтаві, Житомирі та Миколаєві зарплата становить близько 17 500 грн, у Запоріжжі – 17 000 грн.

Чому варто задуматися про зміну роботи влітку

Літо вважається низьким сезоном, протягом якого українці масово йдуть у відпустки, а не працевлаштовуються. Проте пошук нової роботи у цей період може стати дуже успішним. Зараз для шукачів максимум вакансій – є можливість обирати. Йдеться про понад 113 пропозицій. Це максимум з початку повномасштабної війни з РФ.

Дослідження Work.ua показало, що у травні роботодавці розмістили найбільшу кількість вакансій від початку повномасштабного вторгнення — понад 113 000 пропозицій роботи.

Друга перевага літнього пошуку роботи – досить низька конкуренція, компанії більш лояльні до потенційних співробітників. Менеджери з персоналу готові пропонувати місця фахівцям з нижчою кваліфікацією та навчати їх. Кандидати активізуються восени – і конкуренція за робочі місяця знову збільшиться.

Третя причина задуматися про нову роботу влітку – легша адаптація у колективі. Кількість проєктів влітку зазвичай знижується і нові працівники можуть спокійно, без зайвої метушні долучитися до процесу й розібратися в усіх тонкощах.

Ольга Степанова

Recent Posts

Так просив Брюс Вілліс: дружина тяжкохворого актора гульнула на повну котушку

Дружина Брюса Вілліса нещодавно відзначила 46-й день народження. Емма Хемінг поділилася милим відео, на якому зображені…

4 хв. ago

Потрібні не юристи, а трактористи: Кабмін готує масштабні зміни в освіті

Міносвіти розраховує збільшити кількість випускників дев’ятих класів, які обирають професійне спрямування, до 45%. Про це повідомив заступник міністра освіти…

20 хв. ago

Ні до 16 липня, ні після: кому не потрібно оновлювати дані до ТЦК

З 18 травня 2024 року набрав чинності новий закон про мобілізацію, який зобов’язує всіх військовозобов'язаних…

25 хв. ago

В Україні стрімко дешевшають літні ягоди: яка причина

Наприкінці червня 2024 року на українських ринках суттєво здешевшали сезонні ягоди. Ціни знизились через низку…

31 хв. ago

З чим носити штани палаццо влітку 2024: “ангел” Victoria’s Secret Ельза Госк поділилася порадою

Вишукані штани палаццо стали одним із ключових трендів літа 2024 року, але їх стильне поєднання з…

32 хв. ago

Податкова побачить рахунки українців за кордоном: що це означає — пояснила адвокатка

Податкова скоро отримає інформацію про стан банківських рахунків резидентів України за кордоном, а також цілу низку фінансової…

36 хв. ago