Людей не шкодують: в Раді вже сказали, коли знову підвищать тарифи на світло і газ

Нещодавній перегляд тарифів на електроенергію та підвищення його рівня практично на половину став великим ударом для багатьох українців. Але, судячи із заяви представника українського парламенту, актуальні тарифи – не межа. До чого готуватись споживачам, розповів народний депутат від “Слуги народу” Сергій Нагорняк, пише телеграм-канал Всевидяче око.

Сергій Нагорняк під час прямого ефіру заявив, що українцям варто очікувати на перегляд тарифів на природний газ і постачання електроенергії вже у травні наступного року. За словами народного депутата, необхідність у підвищенні вартості послуг викликана зовнішнім тиском країн-партнерів.

“Наступного року з великою ймовірністю може бути знову переглянутий тариф, тому що наші партнери і зі Сполучених Штатів, і з Європейського Союзу підштовхують нас до того, щоб ми лібералізували тарифи на газ для населення та електроенергію для населення”, – зазначив Сергій Нагорняк.

Також він розповів, що чинний тариф на електроенергію став ближчим до ринкового і залишатиметься актуальним до кінця квітня наступного року до моменту його перегляду у травні 2025 року.

“Цей тариф на електроенергію, він вже фактично близький до ринкового і він діятиме до травня наступного року. Фактично ми розуміємо, що з великою ймовірністю його буде переглянуто наступного року”, – наголосив народний депутат.

Варто зазначити, що сьогодні електроенергія постачається побутовим споживачам за ціною 4,32 грн/кВт. Також вже у липні у низці міст впроваджують підвищені тарифи на послуги з вивезення відходів та сміття. А вартість природного газу для побутових споживачів встановлена ​​на рівні 7,96 грн за кубометр палива. Поки що на підвищення вартості комунальних послуг поширюється мораторій, тому до квітня наступного року більшість тарифів залишаться незмінними.

Ольга Степанова

Recent Posts

Українцям розповіли, в якій валюті краще тримати гроші: чи варто вкладати кошти в долари

Вкладення коштів у різні активи може допомогти захистити заощадження і навіть заробити на них. Наприклад,…

7 хв. ago

Гонконгом шириться нова смертельна хвороба: померли вже четверо людей

У Гонконзі (адміністративний район КНР) поширюється смертоносна бактеріальна інфекція. Відомо вже про чотири летальні випадки. Як…

19 хв. ago

Затримання “Тринадцятого”: у телеграм-каналі воєнного злочинця справжня істерика

У телеграм-каналі Єгора Гузенка справжня істерика. Так, небайдужі закликають правоохоронців припинити знущання з затриманого. Про…

28 хв. ago

Не до кінця втрачені: вчені виявили незвичайну рису характеру психопатів

Нещодавні дослідження показали, що, хоча психопати часто сприймаються як позбавлені емпатії, вони здатні розуміти емоції…

38 хв. ago

3,5-метровий Дракула з величезними крилами: названо найбільшу істоту на Землі, що літає (фото)

Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і за цей час вона встигла стати домівкою…

47 хв. ago

Посилки з AliExpress стануть розкішшю: нові правила позбавлять дешевого шопінгу

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час…

55 хв. ago