Будуть завжди зі світлом: кому з українців припинять вимикати електроенергію

Ситуація в енергетичній системі України продовжує бути напруженою, тому відключення електроенергії стали тривалішими. Однак, для деяких областей планують змінити методику застосувань цих обмежень.

Про це в інтерв’ю hromadske повідомив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький.

Кому припинять вимикати світло

Кудрицький повідомив про роботу Кабінет Міністрів над зміною методики для частини прифронтових територій, де через постійні обстріли виникає важка гуманітарна ситуація та реальна загроза життю людей.

Уряд має найближчими днями визначити зони, які близькі до лінії фронту, де обмеження з електропостачанням не застосовуватимуться. Тобто там постійно буде світло, за виключенням аварійних ситуацій.

Як відбувається розподіл черг для відключення світла

Наразі кожному обленерго призначається певна кількість черг для відключень електроенергії. Як зазначив Кудрицький, вони розподіляються по всій країні так, щоб забезпечити більш рівномірний розподіл тягаря відключень між областями.

“Наприклад, у певний час у всіх областях одночасно вводиться одна і та сама черга відключень. І, звичайно, ці черги між собою постійно змінюють. Це дозволяє зменшити нерівномірність і забезпечити більш справедливий розподіл обсягів відключень у країні”, – зазначив керівник “Укренерго”.

До чого готуватися українцям найближчим часом

Обстріли енергетичної інфраструктури України призвели до нестачі електроенергії. Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук повідомила, що дефіцит залишається, і для стабільної роботи енергосистеми в осінньо-зимовий період фахівці проводять усі необхідні роботи.

“Зараз нам всім дуже боляче терпіти відключення, але ми повинні розуміти, що взимку це може бути набагато гірше”, – зазначила Гринчук.

При цьому вона зазначила, що після завершення технічних обслуговувань та ремонтних кампаній, особливо на атомних блоках, які забезпечують понад половину потреб країни в електроенергії, ситуація покращиться.

Ольга Степанова

Recent Posts

Не Содоль єдиний? Військовий поскаржився на старших начальників ЗСУ

Не так давно було звільнено Юрія Содоля з посади командувача ОС ЗСУ, насамперед через нехтування життями солдат.…

9 секунд ago

Ексчиновник отримав 17 тис. штрафу попри оновлення даних в “Резерв+” та явку в ТЦК: деталі

На Одещині колишній працівник податкової міліції отримав від ТЦК 17 тисяч гривень штрафу за те,…

4 хв. ago

НБУ запровадить обмеження на перекази з картки на картку: подробиці

Національний банк України планує запровадити обмеження для переведення з картки на картку. Наразі проводяться обговорення цього питання…

21 хв. ago

Хвора на рак Кейт Міддлтон може порушити королівську традицію: випливли нові подробиці

У березні 2024 року Кейт Міддлтон записала відеозвернення до британців та світової громадськості, в якому…

24 хв. ago

Хезболла вдарила 200 ракетами та безпілотниками по базах Ізраїлю, – Bloomberg

Ліванське угруповання "Хезболла", що має підтримку Ірану, заявило про завдання масових ракетних ударів та ударів безпілотниками по північних…

40 хв. ago

Прогноз магнітних бур на 4-6 липня: якою буде сонячна активність

«Главком» підготував для вас прогноз магнітних бур на наступні три дні, що базується на даних, які надає Центр прогнозування…

43 хв. ago