Відключення світла після підвищення тарифів стануть набагато тривалішими: подробиці

Директор енергетичних програм “Центру Разумкова” Володимир Омельченко нагадав, що в липні традиційно зростає споживання, тому навантаження на енергосистему стане більш суттєвим.

Через зростання тарифів на електроенергію відключення світла в Україні можуть стати більш тривалими. Про це в інтерв’ю “РБК-Україна” заявив директор енергетичних програм “Центру Разумкова” Володимир Омельченко.

За його словами, завдяки підвищенню тарифів можна профінансувати ремонтні роботи на державних електростанціях. У свою чергу це дасть змогу забезпечити українців світлом сьогодні та наступної зими. Нинішній дефіцит вже спричинив запровадження графіків відключенням, хоча вони діють не цілодобовою, а переважно в пікові години.

Експерт додав, що підвищення тарифів дасть можливість не лише скоротити борги на ринку, але й покращити фінансову ситуацію в енергетичних компаніях. Водночас не варто очікувати вкрай швидкого відновлення потужностей, втім, процес буде прискорений.

Омельченко також попередив про вірогідність того, що після підвищення тарифів енергопостачання обмеження ще більше посиляться. В першу чергу це пов’язане з літом. Також тоді ремонтна компанія через спекотну погоду й зростання споживання буде дорожчою.

“Через це дефіцит у системі збільшиться і може бути особливо великим уже в липні. І терміни відключень можуть серйозно збільшитися”, — каже Омельченко.

Відключення найбільш суттєво торкнуться Києва

Мешканці української столиці, скоріше за все, найбільше відчують відключення світла. Нині встановлені ліміти не враховують наявність критичної інфраструктури, якої у столиці є багато та яка часом працює на всю країну. Саме тому енергопостачання минулого тижня у Києві були більшими, ніж в середньому в інших регіонах країни.

Нагадаємо, що відключення світла в Україні повернулися ввечері 15 травня. В “Укренерго” пояснили, що причиною такого кроку став дефіцит потужностей через обстріли ЗС РФ та похолодання.

Підвищення тарифів в Україні лобіюють неефективні менеджери держкомпаній та олігархи. Допомагають їм в цьому проплачені нардепи та блогери. Влада на все це закрила очі. Ніхто не хоче дивитися на все це як на бізнес. Якщо хтось хоче надавати послуги українцям в енергетичній сфері – йди в банк, бери кредит і пропонуй свої послуги людям. І немає значення – це державна, чи приватна компанія. А в Україні знову хочуть реалізувати совковий принцип – скинемось усім народом на енергетику. Але чим все це скінчиться – добре відомо: олігархи і топ-менеджери набють свої кармани, Путін вчергове все це “винесе” ракетами, а народ як завжди залишеться у розбитого корита.

Ольга Степанова

Recent Posts

На Волині ТЦК та поліція силою затримали 22-річного студента, який не підлягає мобілізації

У Волинській області ТЦК та поліція силою затримали 22-річного студента, який не підлягає мобілізації. Про…

7 хв. ago

Тосканську віллу королеви Вікторії виставили на продаж за 50 млн євро

Вілла Palmieri, улюблене місце відпочинку королеви Вікторії, розташована на пагорбах на околиці Флоренції, виставлена на…

16 хв. ago

66-річний мільярдер назвав одну рису, яка необхідна для досягнення успіху

66-річний мільярдер Джей Чаудрі домігся успіху ще в 90-ті. Його статки оцінюють у 9,5 мільярда доларів Видання CNBC пише,…

27 хв. ago

Столичний поліцейський живе у пентхаусі тещі, яка за життя заробила 100 грн – розслідування

Заступник начальника Головного управління Нацполіції Києва Тарас Полієнко живе у дворівневих апартаментах тещі на 220…

36 хв. ago

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

48 хв. ago

Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення “вбиває” iPhone

Користувачі iPhone масово скаржаться на проблеми зі смартфонами – швидко розряджається батарея. Ця проблема з'явилась…

57 хв. ago