СБУ затримала настоятеля та священника монастиря на Закарпатті

Служба безпеки зібрала докази антиукраїнської діяльності настоятеля храму та священника чоловічого монастиря Хустської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Правоохоронці наголошують, що обидва клірики були ідеологічними прихильниками комуністичного режиму та поширювали пропаганду колишнього СРСР.

За даними слідства, фігуранти публічно розповсюджували через інтернет заборонену комуністичну символіку та радянські гасла. Задокументовано факти оприлюднення ними ворожого контенту на власних сторінках у соціальних мережах.

«Під час обшуків у помешканнях фігурантів виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували для пропаганди кремлівських наративів», – зауважують в СБУ.

На підставі зібраних доказів обом клірикам повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, СБУ викрила колаборанта, який облаштував «їдальню» для «кадирівців» та ремонтував військову техніку окупантів, які чергували на блокпостах та розграбовували приватні оселі місцевих жителів.

Правоохоронці повідомили, що після звільнення селища фігурант переїхав до Хмельницького як переселенець. У такий спосіб він намагався «залягти на дно» та уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ викрили зловмисника, встановили його місце тимчасового проживання та схопили.

Ольга Степанова

Recent Posts

Що їсти, щоб схуднути: шість продуктів чорного кольору, які допоможуть скинути вагу

Для ефективного схуднення безперечно важливим є правильне харчування.  Дієтологиня Гаурі Ананд рекомендує включити у свій раціон продукти чорного кольору.…

29 секунд ago

Конфлікт в одній із бригад ЗСУ: що відомо про скандального комбрига, який “крутих бійців кидав на м’ясо”

Скандал у 41-й бригаді ЗСУ не вщухає: командира цієї бригади все ж таки не зняли. Про це повідомив колишній військовий…

9 хв. ago

Виїзд за кордон по-новому: для чоловіків все зміниться з 17 липня – попередження ДПСУ

Вимога до військовозобов'язаних чоловіків щодо оновлення військово-облікових даних спливає 16 липня. Після цієї дати правила виїзду чоловіків…

20 хв. ago

Втратили два Patriot і не захищають аеродроми: Безугла “рознесла” Повітряні сили і відповідальних за ППО

Нардепка Мар'яна Безугла знов накинулася з критикою на військових – цього разу дісталося Командуванню Повітряних…

29 хв. ago

З’явилась кумедна карикатура на зустріч Орбана з Путіним

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та російський диктатор Володимир Путін, які зустрілись у Москві, стали персонажами карикатури.…

40 хв. ago

Страшна сила: 7 зірок, які вважали свою зовнішність потворною

Прищі, нескінченні комплекси та проблеми з однокласниками – багатьом знайома така ситуація. Не є винятком і зіркові…

49 хв. ago