Українців здивувала анонсована Зеленським роздача 1000 гривень: реакція соцмереж

Президент України Володимир Зеленський доручив уряду запровадити з 1 грудня програму соціальної підтримки громадян. Йдеться про виділення тисячі гривень на людину. Українці вже відреагували на таку ініціативу глави держави у соціальних мережах.

Видання “Телеграф” зібрало реакцію соцмереж. Зауважимо, що думка людей відрізняється: одні підтримують президента, інші критикують її.

Економіст Михайло Кухар вважає, що таке рішення “виходить за будь-які межі”.

“Потрібно пам’ятати про це, коли нас переконуватимуть наступного разу, що бюджет, котрий перевиконано на пів трильйона понад план, потребує підняття податків”, — написав фахівець у Facebook.

Журналіст Катерина Венжик також не підтримує ідею Зеленського.

“Ми піднімаємо податки, щоб зібрати 50 млрд грн на ЗСУ, бо нема чим бійцям зарплати платити, і тут же роздаємо 30 млрд грн в рамках пекельно популістичної акції. ЄЄ ще один варіант — їх надрукують. Ще “краще”. Втім, сподіваюся НБУ на таке не піде”, — написала вона у Facebook.

Народний депутат від “Європейської Солідарності” Володимир Ар’єв вважає таку ідею “атракціоном небаченої щедрості”, яка дуже дорого обійдеться Україні в умовах війни.

“Крок 1: забрати у людей тисячі гривень з зарплат підвищенням податків, пояснюючи потребами армії. Крок 2: віддати тисячу з барського плеча (закреслено) президентської милості. Крок 3: розповісти в телемарафоні про те, як Зеленський турбується про народ”, — написав політик на своїй сторінці у Facebook. Його колега з парламенту та фракції Ірина Геращенко вважає таке рішення Зеленського безвідповідальним.

Медик, одна із співзасновників організації Волонтерська Сотня “Доброволя” Ірина Солошенко написала у Facebook, що за гігантської дірки у бюджеті країни виділяти 1000 гривень — це “не смішно”.

Також відреагували на ініціативу президента й читачі “Телеграфу”.

“Чи можна купити на них військові облігації?”, “Мільйон кожному від Зе-команди”, “Хай не брешуть”, “Звідки фінансування?” — такі коментарі залишили читачі у Facebook і Telegram.

Водночас частина українців дуже позитивно оцінили нову “тисячу Зеленського”. Так було висловлено думку, що гроші, витрачені на українського виробника, повернуться до бюджету країни. Але оскільки буде й можливість задонатити цю тисячу на армію, це буде також і “тестом на українськість”, — покаже, скільки людей будуть готові передати ці гроші військовим.

Варто зазначити, що військовий та соціальний — це різні бюджети в Україні, і з вирішенням соціальних питань країни Заходу більш охоче допомагають українцям, ніж з фінансуванням захисників напряму.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Сильна магнітна буря знову охопила Землю: скільки вона триватиме

Магнітна буря червоного рівня, яка охопила Землю, здатна викликати погіршення самопочуття у багатьох людей на…

6 хв. ago

Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому

Під час дії воєнного стану в Україні чоловіки призовного віку зобов'язані завжди мати при собі…

15 хв. ago

Венс заявив, що Україна повинна відмовитися від територій, щоб закінчити війну

Україна повинна відмовитися від своїх територій, щоб покласти край війні з Росією. Про це заявив кандидат у віцепрезиденти…

24 хв. ago

Путініста Кіркорова більше не хочуть бачити на російській сцені: що він накоїв

Російського співака Філіпа Кіркорова, який активно підтримує кривавий режим Кремля, більше не хочуть бачити на сцені…

32 хв. ago

Ваші діти в небезпеці через Інтернет: терміново перевірте це

Через переход на онлайн-навчання діти все більше часу проводять в інтернеті. Вони не відчувають загрози…

41 хв. ago

Дослідник пояснив, чому деякі люди відчувають щастя перед смертю

Дослідник паліативної допомоги наголосив, що смерть може допомогти цінувати життя. Тому деякі люди відчувають щастя перед…

49 хв. ago