Темрява повертається: У ДТЕК назвали області, де електрика буде розкішшю

Легкий вітерець тепла з температурою до 19 градусів – це, мабуть, найкраще, що ми побачимо цієї осені. На жаль, ця оаза комфорту зовсім скоро зникне, поступившись зимовій прохолоді та, на жаль, не менш прохолодним новинам про електропостачання. Якщо у вас ще є ілюзії, що цієї зими світло в оселі буде завжди, то саме час з ними розпрощатися.

Попередження про можливий блекаут уже надійшло від керівника Департаменту відновлення та розвитку енергетичної інфраструктури ДТЕК Олексія Поволоцького. В інтерв’ю Новини.LIVE він порадив українцям морально підготуватися до «важкої зими». Електрика, як виявляється, теж не безмежний ресурс.

На сьогодні світло подається стабільно – поки що без відключень. Але не забуваймо: нам не раз натякали, що цієї зими варто чекати серйозних труднощів. Хочете зробити свій дім теплішим і світлішим? Зробіть запаси свічок і акумуляторів, бо, здається, саме це стане топовим трендом цієї зими.

Поволоцький запевняє, що інфраструктура ремонтується, але ж навіть він визнає, що питання не в тому, чи ми готові до зими. Головне питання – чи зможемо ми уникнути обстрілів, які можуть звести нанівець всі підготовки. Тобто, надія на енергетичну стабільність існує, але вона настільки ж надійна, як і обіцянки гарної погоди в листопаді.

Особливо невтішні перспективи для прифронтових областей. Там, за словами Поволоцького, «буде дуже складно», хоч він і не хотів вказувати конкретні регіони. Для інших територій, за його словами, ситуація виглядає «не надто відмінною». Тож можна сказати, що Україна зустрічає зиму з цікавим прогнозом: блекаут у деяких областях – це питання часу, а не теоретичної можливості.

Тож готуйтеся: ця зима обіцяє не лише холод і можливе знеструмлення, а й новий стандарт стійкості – уміння жити у темряві та холоді з певним оптимізмом.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Острів вічної весни: названо місце у Європі, де буде тепло навіть у листопаді

Коли осінь повільно, але впевнено "з'їдає "останні теплі дні, настає момент, коли хочеться втекти в…

19 хв. ago

Як співачка з 8 млн слухачів на Spotify стала королевою ніжок на OnlyFans

Лілі Аллен, британська поп-зірка та авторка хітів, відверто поділилася іронією власної кар’єри: її ноги, виявляється,…

31 хв. ago

“Я б ще по хребту давав”: військовий жорстко висловився про “бусифікацію”

Український військовий жорстко висловився щодо людей, які вчасно не оновили дані. За його словами, держава витрачає…

40 хв. ago

Частину зарплати доведеться віддати: у Кабміні розповіли, скільки і куди підуть гроші

Українці будуть змушені відраховувати гроші до бюджету України у разі ухвалення нового законопроекту. Про це йдеться у…

48 хв. ago

Принц Вільям і Кейт Міддлтон готуються до смерті Чарльза III на тлі його боротьби з раком

Принцеса Кетрін повернулася з новими силами до своїх королівських обов’язків і чудово справляється з батьківськими завданнями, коли…

55 хв. ago

Забудьте про ТЦК до кінця року: кому з чоловіків не треба йти у військкомат

Деякі військовозобов'язані можуть не оновлювати свої дані до ТЦК до кінця року. Про це заявив представник Генштабу…

1 годину ago