Кому не треба йти в ТЦК до кінця 2024 року: у Генштабі назвали умову

Відповідно до нового закону про мобілізацію, усі чоловіки від 18 до 60 років повинні були до 16 липня оновити свої військово-облікові дані в ТЦК. Однак, для певних категорій є винятки.

Так, кому не обов’язково йти в ТЦК для оновлення даних, раніше пояснив представник Генштабу ЗСУ полковник Юрій Глущенко в інтерв’ю NV.

Кому не потрібно йти в ТЦК

Представник Генштабу зазначив, якщо громадянин віком від 18 до 60 років виключений з військового обліку і це зазначено в відповідних державних реєстрах, у його військовому квитку, йому не потрібно приходити в ТЦК для оновлення своїх даних.

Водночас полковник наголосив, що під час дії правового режиму воєнного стану і мобілізації кожен чоловік повинен мати при собі військово-обліковий документ із відповідними відмітками.

Якщо в цьому документі немає відмітки, що він виключений з військового обліку, то під час перевірки цих документів до цього громадянина виникнуть питання з боку працівників ТЦК для уточнення, – підкреслив Юрій Глущенко.

Тож якщо чоловік був виключений з військового обліку, але відповідному запису у військовому квитка немає, доведеться звернутися до ТЦК, аби отримати його.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Ніколь Кідман вимагала показувати їй еротичні кадри з Томом Крузом

Ніколь Кідман і Том Круз, які наприкінці 90-х ще перебували в офіційному шлюбі, знялися в легендарному…

6 хв. ago

Що робити, якщо повістка прийшла не на ту адресу: у ТЦК дали відповідь

Під час оповіщення громадян, бувають випадки, коли ТЦК надіслали повістку на неправильну адресу. Однак військовозобов'язаний…

14 хв. ago

Вимагають гроші з родичів полонених військових: в Україні зростає кількість шахраїв

В Україні фіксується збільшення кількості шахраїв, які вимагають гроші з родичів полонених або зниклих безвісти військовослужбовців. Про це заявив керівник…

23 хв. ago

Глава NASA закликав провести розслідування через інформацію про розмови Маска з Путіним

Адміністратор NASA Білл Нельсон закликав розслідувати інформацію The Wall Street Journal про те, що засновник SpaceX Ілон Маск підтримує…

32 хв. ago

Подруги витратили на відпустку в Італії лише по 35 доларів: як їм це вдалось

Дві британки довели, що для яскравої подорожі не обов'язково витрачати великі гроші - вони організували…

41 хв. ago

Податкова отримала нові повноваження: відстежуватимуть банківські перекази

Кабінет Міністрів України розширив повноваження Державної податкової служби у сфері валютного нагляду. Нововведення дозволяють податковій…

49 хв. ago