Кому не треба йти в ТЦК до кінця 2024 року: у Генштабі назвали умову

Відповідно до нового закону про мобілізацію, усі чоловіки від 18 до 60 років повинні були до 16 липня оновити свої військово-облікові дані в ТЦК. Однак, для певних категорій є винятки.

Так, кому не обов’язково йти в ТЦК для оновлення даних, раніше пояснив представник Генштабу ЗСУ полковник Юрій Глущенко в інтерв’ю NV.

Кому не потрібно йти в ТЦК

Представник Генштабу зазначив, якщо громадянин віком від 18 до 60 років виключений з військового обліку і це зазначено в відповідних державних реєстрах, у його військовому квитку, йому не потрібно приходити в ТЦК для оновлення своїх даних.

Водночас полковник наголосив, що під час дії правового режиму воєнного стану і мобілізації кожен чоловік повинен мати при собі військово-обліковий документ із відповідними відмітками.

Якщо в цьому документі немає відмітки, що він виключений з військового обліку, то під час перевірки цих документів до цього громадянина виникнуть питання з боку працівників ТЦК для уточнення, – підкреслив Юрій Глущенко.

Тож якщо чоловік був виключений з військового обліку, але відповідному запису у військовому квитка немає, доведеться звернутися до ТЦК, аби отримати його.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Пенсію “з’їв” банкомат: одержувачі виплат у “Ощадбанку” залишаються без грошей на життя

Пенсіонери, які отримують виплати через Ощадбанк, скаржаться на привласнення своїх коштів. Про це свідчить відгук…

4 хв. ago

Чи є передумови програшу України у війні: оглядач пояснив, що відбувається

Передумов для того, щоб ЗСУ програли війну проти Росії, немає. Україна дотримується оборонного формату війни, оборонної стратегії,…

12 хв. ago

«Пийте пиво»: 105-річна британка розкрила головний секрет довголіття

Британка Кетлін Хеннінгс відсвяткувала 105 день народження. Жінка заявила, що її довголіття – це заслуга ірландське пиво «Гіннес».…

21 хв. ago

Дивовижне зцілення: китайські вчені оживили мозок свині майже через годину після її смерті

Китайські дослідники спромоглися відновити активність у мозку свиней майже через годину після припинення кровообігу тварин. У деяких…

31 хв. ago

Робота для українців у Польщі: що треба знати, щоб хапатися за голову

Польща стала одним із найпопулярніших напрямків для працевлаштування українців завдяки спрощеним процедурам оформлення документів та…

39 хв. ago

В Україні масово звільняються прокурори після скандалів з захмарними пенсіями

В Україні масово почали звільнятись прокурори після гучних скандалів з пенсіями та їх інвалідністю. Лише за одну…

46 хв. ago