Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит “броні”

Кабмін вирішив трохи змінити правила для компаній, які можуть бронювати своїх працівників. Тепер, щоб зрозуміти, хто з них справді критично важливий для економіки, проводитимуть додаткові перевірки.

Якщо підприємство набуло статусу “життєво важливого”, органи, які це вирішили, можуть у будь-який момент перевірити, наскільки воно відповідає заявленим критеріям. А ці критерії досить різноманітні: від сплати податків до рівня прибутку, плюс загадковий пункт про “важливість” для економіки та населення.

Працівники ЖЕКу / фото: Telegram

Ґрантоодержувачі, які працюють на замовлення партнерів, не підпадають під ці перевірки. Для них статус бронювання і так залишається чинним без зайвих питань.

Тепер після перевірки органи зможуть або підтвердити, що підприємство, як і раніше, критично важливо, або зняти з нього цей статус. Результати цих перевірок мають направити до Мінекономіки та інших важливих міністерств, щоб усі були в курсі.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Також стало відомо, що уряд доручив ТЦК разом із держадміністраціями провести аудит усіх підприємств, які набули статусу критично важливих. Це потрібно зробити до 15 листопада. Після Мінекономіки отримає п’ять днів, щоб зібрати всю інформацію та звітувати Кабміну.

Якщо виявлять, що якісь компанії бронюють своїх співробітників без серйозних підстав, їм можуть анулювати відстрочки від призову.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Сонце випустило новий потужний спалах: Україну знову накрила магнітна буря

Україну накрила шестибальна магнітна буря. Черговий потужний спалах класу Х відбувся на зірці 24 жовтня. Про це повідомляє meteoprog.…

5 хв. ago

Скільки поляків виступають проти прийому українських біженців: результати опитування

Нині лише половина поляків підтримує подальший прийом українських біженців. Проти виступають 40%. Про це повідомляє nv.ua із…

12 хв. ago

Модель OnlyFans сплатила понад 13 млн грн податків до українського бюджету

Контентмейкерка інтернет-платформи OnlyFans, на якій можна ділитися еротичним контентом, після проведеної роботи податковою службою сплатила…

18 хв. ago

“Наїхав на військкомів”. У ТЦК Харкова пояснили, чому заливали сльозогінним газом водія авто

Українські телеграм-канали розповсюдили відео з Харкова, де працівники ТЦК застосували проти водія легкової машини газовий…

31 хв. ago

У 2 рази: на OLX розкрили, як змінилися ціни на зимові шини у 2024 році

Український ринок зимової гуми та дисків демонструє помітне зростання цін у 2024 році майже в…

40 хв. ago

Два католицькі священики вкрали з церковної скарбниці в Греції три мільйони євро вклали в нічні клуби

У Греції священнослужителі вклали близько трьох мільйонів євро із скарбниці Католицької церкви до нічних клубів.…

48 хв. ago