Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит “броні”

Кабмін вирішив трохи змінити правила для компаній, які можуть бронювати своїх працівників. Тепер, щоб зрозуміти, хто з них справді критично важливий для економіки, проводитимуть додаткові перевірки.

Якщо підприємство набуло статусу “життєво важливого”, органи, які це вирішили, можуть у будь-який момент перевірити, наскільки воно відповідає заявленим критеріям. А ці критерії досить різноманітні: від сплати податків до рівня прибутку, плюс загадковий пункт про “важливість” для економіки та населення.

Працівники ЖЕКу / фото: Telegram

Ґрантоодержувачі, які працюють на замовлення партнерів, не підпадають під ці перевірки. Для них статус бронювання і так залишається чинним без зайвих питань.

Тепер після перевірки органи зможуть або підтвердити, що підприємство, як і раніше, критично важливо, або зняти з нього цей статус. Результати цих перевірок мають направити до Мінекономіки та інших важливих міністерств, щоб усі були в курсі.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Також стало відомо, що уряд доручив ТЦК разом із держадміністраціями провести аудит усіх підприємств, які набули статусу критично важливих. Це потрібно зробити до 15 листопада. Після Мінекономіки отримає п’ять днів, щоб зібрати всю інформацію та звітувати Кабміну.

Якщо виявлять, що якісь компанії бронюють своїх співробітників без серйозних підстав, їм можуть анулювати відстрочки від призову.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Мар’яна Безугла закликала готувати кругову оборону Павлограда та Ізюма

Народний депутат Мар'яна Безугла заявила про те, що потрібно готувати кругову оборону Павлограда Дніпропетровської області…

9 хв. ago

Байден знав про план Путіна щодо війни ще в жовтні 2021 року – журналіст Вудвард

У США вийшла друком нова книга американського журналіста Боба Вудварда «Війна», у якій він розповідає…

18 хв. ago

Саудівська Аравія закупить у Росії “Панцири” всупереч позиції США

Ер-Ріяд закупить російські зенітні ракетно-гарматні комплекси (ЗРГК) "Панцир". Експерти Defense Express розібрались у ситуації і прийшли до висновку,…

29 хв. ago

Восени, а потім ще й узимку: комунальники готують подвійний удар по гаманцях

Подвійне підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення відбудеться у місті Прилуки Чернігівської області. Перший…

38 хв. ago

Окупанти готують масований ракетний удар по Україні: експерт вказав деталі

Російські загарбники накопчують ракети для завдання масового удару по території України. Про це керівник Центру військово-правових досліджень, військовий…

49 хв. ago

Мобілізацію значно посилять: чи будуть працівники ТЦК проникати в житло

В Україні посилюють мобілізацію - заходи оповіщення подекуди виходять за межі закону. Як це сталося у Харкові.…

58 хв. ago