Українцям загрожують гігантські штрафи за електроенергію: кого змусять платити втричі дорожче

Нові зміни до Правил роздрібного ринку електроенергії, які почали діяти нещодавно, кардинально впливають на споживання електроенергії громадянами. Ті, хто використовує електроенергію не за побутовим призначенням, тепер можуть зіткнутися з серйозними наслідками.

Як повідомляє “Закарпаттяобленерго”, якщо споживачі використовують електроенергію для потреб, не пов’язаних із власним господарством, наприклад, для бізнесу, майнінгу криптовалют або надання платних послуг, вони зобов’язані негайно повідомити про це енергопостачальника та перейти на комерційний тариф. Це стосується всіх, хто споживає електрику для непобутових потреб, адже такий спосіб використання електроенергії вимагає інших розрахункових умов.

Рахунки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Якщо електропостачальник виявить, що ви використовуєте електроенергію не за призначенням, це може призвести до несподіваного і значного фінансового удару. Споживачам, що порушують правила, буде проведено перерахунок за останні шість місяців споживання. При цьому, весь обсяг електроенергії, використаний не за побутовим призначенням, буде перераховано за комерційним тарифом, який суттєво вищий за побутовий. Такий перерахунок може призвести до великих штрафів та додаткових витрат.

Щоб не потрапити у неприємну ситуацію, варто вже зараз звернутися до свого енергопостачальника та проконсультуватися щодо переходу на комерційний тариф. Ось що потрібно зробити:

  1. Зверніться до енергопостачальника. З’ясуйте, як правильно оформити перехід на комерційний тариф для вашого випадку.
  2. Оформте новий договір. Укладіть договір на постачання електроенергії для юридичних осіб або індивідуальних підприємців.
  3. Можливо, встановіть окремий лічильник. Це стосується тих випадків, коли частина споживання має бути облікована окремо, щоб уникнути сплутування з побутовими потребами.
Романчук Микола

Recent Posts

The Economist: Зеленський збирається провести президентські вибори

Український президент Володимир Зеленський розглядає можливість проведення президентських виборів у 2025 році, щоб зміцнити свою владу, повідомили The…

10 хв. ago

Українських дітей не пускатимуть до Польщі: назвали причину

Українських дітей до 13 років із тимчасовим захистом можуть не пустити до Польщі, якщо вони не…

24 хв. ago

Постачання зброї Україні у 2025 році під загрозою — ЗМІ

Люди, знайомі з цим питанням повідомляють, що постачання зброї Україні в наступному році перебуває під загрозою, оскільки…

33 хв. ago

Новий страх: Лукашенко пророкує збройне повстання проти себе

Лукашенко заявив, що опозиція нібито готує збройне повстання проти нього. «Їм сказали: «Хлопці, балачки —…

47 хв. ago

«Зима не буде простою»: оцінили дефіцит електроенергії в Україні

Національний банк залишив незмінною оцінку дефіциту електроенергії в Україні у 2024 році на рівні 7%.…

1 годину ago

Вибори в США: вибір між Трампом і Гарріс – “американська вісь” розділилася

Росія та Іран — близькі партнери в питаннях, які стосуються війни РФ проти України й…

1 годину ago