Тарифи на воду злетять до небес: причина зростання цін розлютить українців

Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг, висловив стурбованість щодо неефективного управління та корупції у деяких водоканалах, наслідки яких перекладаються на населення у вигляді вимог щодо підвищення тарифів.

У розмові з i-ua.tv Попенко підкреслив різницю між водоканалами, зазначивши, що деяким вдається працювати без підвищення тарифів, компенсуючи витрати за рахунок місцевих бюджетів, тоді як інші стверджують, що перебувають на межі краху і прагнуть вищого, економічно обґрунтованим тарифам.

Він запитав, чому деякі водоканали можуть вирішувати свої фінансові проблеми, а інші не можуть, приписуючи це корупційним практикам серед деяких власників.

Ці власники, стверджує він, грабують свої підприємства, і тепер хочуть компенсувати фінансові втрати за рахунок підвищення тарифів для споживачів.

«Виходить, що власники розкрадають водоканали та вбивають їх. А зараз треба піднімати тарифи для того, щоб зробити ремонти і щоб власники та робітники водоканалів почували себе нормально — підняти їм зарплатню. Такий підхід треба міняти», – заявив фахівець.

Він також попередив, що підвищення тарифів не вирішить проблему, оскільки не покращить платіжну дисципліну українців, враховуючи, що багато хто й так зазнає фінансових труднощів.

Натомість підвищення тарифів може призвести до ще більшого накопичення боргів без покращення обслуговування чи інфраструктури.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Можуть оштрафувати на 800 тисяч: податкова почне проводити масштабні перевірки

Україна, приєднавшись до угоди CRS (Common Reporting Standard), почне обмін банківською інформацією своїх громадян з…

20 хв. ago

Суд в Україні виніс рішення про конфіскацію активів російського олігарха Алішера Усманова

Вищий антикорупційний суд України ухвалив рішення про конфіскацію активів російського олігарха Алішера Усманова, мільярдера родом…

26 хв. ago

Мобілізовані новобранці ЗСУ швидко гинуть або отримують поранення у перші дні, – FT

Україна змогла збільшити особовий склад та озброєння своєї армії, однак якість новобранців викликає багато питань. Командування дедалі…

30 хв. ago

Летіли на риболовлю: у російських болотах розбився вертоліт із депутатом і бізнесменом (фото)

В Архангельській області РФ виявили уламки зниклого з радарів вертольота Robinson R44, на борту якого…

37 хв. ago

“Зелена” війна: танки та кораблі переводять на водневі двигуни

Глобальна зміна клімату змушує шукати альтернативні джерела енергії, у зв'язку з чим оборонні відомства деяких країн прагнуть…

42 хв. ago

Без пільг і доступу до медицини: уряд Франції взявся зменшити кількість біженців

Новий уряд Франції хоче зменшити наплив мігрантів та радикально скоротити для них пільги. Про це пише видання Bild. Йдеться насамперед…

51 хв. ago