Тарифи на воду накрутять до небес: причина зростання цін на комуналку розлютить українців

Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг, висловив стурбованість щодо неефективного управління та корупції у деяких водоканалах, наслідки яких перекладаються на населення у вигляді вимог щодо підвищення тарифів.

У розмові з i-ua.tv Попенко підкреслив різницю між водоканалами, зазначивши, що деяким вдається працювати без підвищення тарифів, компенсуючи витрати за рахунок місцевих бюджетів, тоді як інші стверджують, що перебувають на межі краху і прагнуть вищого, економічно обґрунтованим тарифам.

Він запитав, чому деякі водоканали можуть вирішувати свої фінансові проблеми, а інші не можуть, приписуючи це корупційним практикам серед деяких власників.

Ці власники, стверджує він, грабують свої підприємства, і тепер хочуть компенсувати фінансові втрати за рахунок підвищення тарифів для споживачів.

Вода з-під крана: скрін з відео

«Виходить, що власники розкрадають водоканали та вбивають їх. А зараз треба піднімати тарифи для того, щоб зробити ремонти і щоб власники та робітники водоканалів почували себе нормально — підняти їм зарплатню. Такий підхід треба міняти», – заявив фахівець.

Він також попередив, що підвищення тарифів не вирішить проблему, оскільки не покращить платіжну дисципліну українців, враховуючи, що багато хто й так зазнає фінансових труднощів.

Натомість підвищення тарифів може призвести до ще більшого накопичення боргів без покращення обслуговування чи інфраструктури.

Романчук Микола

Recent Posts

“Росія весь арсенал застосує”: Лукашенко розкрив сценарій, за якого почнеться ядерна війна

Лідер Білорусі Олександр Лукашенко розповів, у якому випадку пустить в дію ядерну зброю. Про це з посиланням…

4 хв. ago

На Чернігівщині поліцейський збив на смерть військового: ДБР відкрило провадження

У п’ятницю, 27 вересня, у середмісті Ніжина керівник районного управління поліції скоїв наїзд на військовослужбовця.…

7 хв. ago

Борги українців за мікрокредитами зросли на понад 50% від початку року

Станом на 1 липня 2024 року українці заборгували мікрофінансовим організаціям понад 14,5 млрд грн. Від початку року борг збільшився…

9 хв. ago

Французький мільярдер сховав Павла Дурова у «таємних апартаментах»

Французький мільярдер Ксав'є Ньєль допоміг засновнику Telegram Павлу Дурову після арешту, зокрема він надав йому «таємні апартаменти»…

12 хв. ago

Підвищення цін на електроенергію: що буде з тарифами для населення

Восени очікується підвищення цін на електроенергію. Зміни торкнуться бізнесу, але не вплинуть на тарифи для населення. Про…

14 хв. ago

Прогноз погоди на вихідні 28–29 вересня: де пройдуть дощі з грозами

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних у багатьох областях України все ще потішить теплом, але…

39 хв. ago