Нардепи вигадали, як чоловіків “виманити з тіні” та відправити на фронт

Економічне бронювання допоможе в мобілізації. Таку думку висловив народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань економічного розвитку Олексій Мовчан. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Верховної Ради України. 

За його словами, це питання складне, і в парламенті розробляють різні підходи забезпечення економічного бронювання. Однак зараз немає остаточної редакції проєкту закону.

Народний депутат переконаний, що запровадження принципу економічного бронювання допоможе збільшити фінансування потреб армії. Завдяки економічному бронюванню частина людей вийде “з тіні”, повернеться на роботу, буде платити податки, створюватимуть додану вартість.

До того ж це допоможе в мобілізації. “Коли ж держава скаже, що не може далі бронювати, а треба на фронті замінити нинішніх військових, то ця людина піде й не ховатиметься. Тобто це цивілізований вихід зі скрутної ситуації, у якій ми нині перебуваємо”, — додав народний депутат.

Наразі немає єдиного принципу економічного бронювання. Розглядають різні критерії. Перший критерій, що визначає можливість економічного бронювання, – це середня заробітна плата у регіоні, другий – це спроможність платити фіксовану цифру, наприклад, казали про 20-30 тис. грн.

Романчук Микола

Recent Posts

“Росія весь арсенал застосує”: Лукашенко розкрив сценарій, за якого почнеться ядерна війна

Лідер Білорусі Олександр Лукашенко розповів, у якому випадку пустить в дію ядерну зброю. Про це з посиланням…

6 хв. ago

На Чернігівщині поліцейський збив на смерть військового: ДБР відкрило провадження

У п’ятницю, 27 вересня, у середмісті Ніжина керівник районного управління поліції скоїв наїзд на військовослужбовця.…

9 хв. ago

Борги українців за мікрокредитами зросли на понад 50% від початку року

Станом на 1 липня 2024 року українці заборгували мікрофінансовим організаціям понад 14,5 млрд грн. Від початку року борг збільшився…

11 хв. ago

Французький мільярдер сховав Павла Дурова у «таємних апартаментах»

Французький мільярдер Ксав'є Ньєль допоміг засновнику Telegram Павлу Дурову після арешту, зокрема він надав йому «таємні апартаменти»…

14 хв. ago

Підвищення цін на електроенергію: що буде з тарифами для населення

Восени очікується підвищення цін на електроенергію. Зміни торкнуться бізнесу, але не вплинуть на тарифи для населення. Про…

16 хв. ago

Прогноз погоди на вихідні 28–29 вересня: де пройдуть дощі з грозами

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних у багатьох областях України все ще потішить теплом, але…

41 хв. ago