Лікарі “зливатимуть” результати медичних оглядів в “Оберіг”: новий законопроєкт

У Верховній Раді України зареєстрували новий законопроєкт, який передбачає автоматичний обмін результатами медичних оглядів. Відповідний законопроєкт №12066 зареєстрували 24 вересня 2024 року. 

Народні депутати пропонують внести зміни до Закону “Основи законодавства України про охорону здоров’я”, якими знімуть гарантії медичної таємниці з інформації про результати медичних оглядів призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які проводились з метою визначення їхньої придатності до військової служби. 

При цьому чинний закон у статті 24-3 передбачає, що інформаційна взаємодія між електронною системою охорони здоров’я (ЕСОЗ) та Демографічним реєстром, Державним реєстром актів цивільного стану та Реєстром фізичних осіб – платників податків без доступу до медичної інформації щодо пацієнта.

У проєкті закону пропонується, щоб електронна система охорони здоров’я також почала автоматично “ділитися” даними з Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов’язаних та резервістів “Оберіг”.

Крім того, вносяться зміни до закону про Реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів, якими передбачено, що Міністерство охорони здоров’я повинно передавати до Реєстру “Оберіг” відомості про результати медоглядів, що проводяться з метою визначення придатності до виконання військового обов’язку.

Романчук Микола

Recent Posts

The Economist: Зеленський збирається провести президентські вибори

Український президент Володимир Зеленський розглядає можливість проведення президентських виборів у 2025 році, щоб зміцнити свою владу, повідомили The…

9 хв. ago

Українських дітей не пускатимуть до Польщі: назвали причину

Українських дітей до 13 років із тимчасовим захистом можуть не пустити до Польщі, якщо вони не…

23 хв. ago

Постачання зброї Україні у 2025 році під загрозою — ЗМІ

Люди, знайомі з цим питанням повідомляють, що постачання зброї Україні в наступному році перебуває під загрозою, оскільки…

32 хв. ago

Новий страх: Лукашенко пророкує збройне повстання проти себе

Лукашенко заявив, що опозиція нібито готує збройне повстання проти нього. «Їм сказали: «Хлопці, балачки —…

46 хв. ago

«Зима не буде простою»: оцінили дефіцит електроенергії в Україні

Національний банк залишив незмінною оцінку дефіциту електроенергії в Україні у 2024 році на рівні 7%.…

59 хв. ago

Вибори в США: вибір між Трампом і Гарріс – “американська вісь” розділилася

Росія та Іран — близькі партнери в питаннях, які стосуються війни РФ проти України й…

1 годину ago