Дешевше, ніж в Україні: куди можна поїхати жити після виходу на пенсію

Переїзд за кордон на постійне місце проживання після виходу на пенсію, є достатньо популярним явищем у світі, втім, не для України. Вважається, що доходи українських пенсіонері не такі високі, щоб переїжджати за кордон. Втім, експерти переконують, у світі існують країни, де життя на пенсії може бути дешевшим, ніж в Україні, особливо якщо обрати невеликі міста, подалі від туристичних зон.

Наприклад, експерти радять їхати в Малайзію. Вона приваблює пенсіонерів поєднанням сучасних умов проживання та багатої культурної спадщини. Різноманіття населення створює неповторний культурний ландшафт, а місцеві кухні захоплюють гурманів. При цьому, місцева система охорони здоров’я вирізняється високою якістю й доступністю, а тропічний клімат дозволяє насолоджуватися активним відпочинком цілий рік. Завдяки стратегічному розташуванню, Малайзія є чудовим місцем для дослідження Південно-Східної Азії.

Окрім того, відзначають експерти, чудовим місцем для переїзду може стати Таїланд. Ця країна вважається однією із найпривабливіших для пенсіонерів. Міста, такі як Чіангмай та Хуахін, пропонують різноманітні варіанти проживання — від гір до узбережжя. Країна відома чудовими пляжами, горами та високоякісною системою охорони здоров’я за доступними цінами, особливо порівняно із західними країнами.

Ще одним непоганим варіантом є В’єтнам, який приваблює пенсіонерів доступною вартістю життя та культурним різноманіттям. Міста, як-от Хойан, відомі своєю красою та розвиненою інфраструктурою.
В’єтнамська кухня славиться свіжістю, а на місцевих ринках можна купити продукти за низькими цінами. Попри те, що система охорони здоров’я в країні ще розвивається, у великих містах є якісні медичні заклади, а для складних процедур популярним є медичний туризм у сусідні країни.

Хорошим місцем для пенсіонерів називають також Болгарію, тим більше життя там подібне до України. Обравши для проживання невелике містечко або село, можна жити комфортно з мінімальними витратами. Клімат у Болгарії схожий на український, але тепліший, із чітко вираженими порами року. Природа країни вражає: від Чорноморського узбережжя до гірськолижних курортів. Хоча система охорони здоров’я в Болгарії не на рівні Західної Європи, вона є надійною та порівнюваною з українською.

Романчук Микола

Recent Posts

На Чернігівщині поліцейський збив на смерть військового: ДБР відкрило провадження

У п’ятницю, 27 вересня, у середмісті Ніжина керівник районного управління поліції скоїв наїзд на військовослужбовця.…

2 хв. ago

Борги українців за мікрокредитами зросли на понад 50% від початку року

Станом на 1 липня 2024 року українці заборгували мікрофінансовим організаціям понад 14,5 млрд грн. Від початку року борг збільшився…

4 хв. ago

Французький мільярдер сховав Павла Дурова у «таємних апартаментах»

Французький мільярдер Ксав'є Ньєль допоміг засновнику Telegram Павлу Дурову після арешту, зокрема він надав йому «таємні апартаменти»…

7 хв. ago

Підвищення цін на електроенергію: що буде з тарифами для населення

Восени очікується підвищення цін на електроенергію. Зміни торкнуться бізнесу, але не вплинуть на тарифи для населення. Про…

9 хв. ago

Прогноз погоди на вихідні 28–29 вересня: де пройдуть дощі з грозами

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних у багатьох областях України все ще потішить теплом, але…

34 хв. ago

Як зробити вдома розкішний інтер’єр, не витрачаючи купу грошей – поради дизайнерки

Усі ми хочемо, щоб наші домівки справляли гарне враження – виглядали красиво та вишукано. І…

54 хв. ago