Дешевше, ніж в Україні: куди можна поїхати жити після виходу на пенсію

Переїзд за кордон на постійне місце проживання після виходу на пенсію, є достатньо популярним явищем у світі, втім, не для України. Вважається, що доходи українських пенсіонері не такі високі, щоб переїжджати за кордон. Втім, експерти переконують, у світі існують країни, де життя на пенсії може бути дешевшим, ніж в Україні, особливо якщо обрати невеликі міста, подалі від туристичних зон.

Наприклад, експерти радять їхати в Малайзію. Вона приваблює пенсіонерів поєднанням сучасних умов проживання та багатої культурної спадщини. Різноманіття населення створює неповторний культурний ландшафт, а місцеві кухні захоплюють гурманів. При цьому, місцева система охорони здоров’я вирізняється високою якістю й доступністю, а тропічний клімат дозволяє насолоджуватися активним відпочинком цілий рік. Завдяки стратегічному розташуванню, Малайзія є чудовим місцем для дослідження Південно-Східної Азії.

Окрім того, відзначають експерти, чудовим місцем для переїзду може стати Таїланд. Ця країна вважається однією із найпривабливіших для пенсіонерів. Міста, такі як Чіангмай та Хуахін, пропонують різноманітні варіанти проживання — від гір до узбережжя. Країна відома чудовими пляжами, горами та високоякісною системою охорони здоров’я за доступними цінами, особливо порівняно із західними країнами.

Ще одним непоганим варіантом є В’єтнам, який приваблює пенсіонерів доступною вартістю життя та культурним різноманіттям. Міста, як-от Хойан, відомі своєю красою та розвиненою інфраструктурою.
В’єтнамська кухня славиться свіжістю, а на місцевих ринках можна купити продукти за низькими цінами. Попри те, що система охорони здоров’я в країні ще розвивається, у великих містах є якісні медичні заклади, а для складних процедур популярним є медичний туризм у сусідні країни.

Хорошим місцем для пенсіонерів називають також Болгарію, тим більше життя там подібне до України. Обравши для проживання невелике містечко або село, можна жити комфортно з мінімальними витратами. Клімат у Болгарії схожий на український, але тепліший, із чітко вираженими порами року. Природа країни вражає: від Чорноморського узбережжя до гірськолижних курортів. Хоча система охорони здоров’я в Болгарії не на рівні Західної Європи, вона є надійною та порівнюваною з українською.

Романчук Микола

Recent Posts

Китай хоче повністю відмовитися від платежів з Росії: 12 жовтня приймуть рішення

Банки у Китаї можуть припинити співпрацю з російськими кредиторами. Це напряму пов'язана із санкційною політикою…

10 хв. ago

The Economist: Зеленський збирається провести президентські вибори

Український президент Володимир Зеленський розглядає можливість проведення президентських виборів у 2025 році, щоб зміцнити свою владу, повідомили The…

24 хв. ago

Українських дітей не пускатимуть до Польщі: назвали причину

Українських дітей до 13 років із тимчасовим захистом можуть не пустити до Польщі, якщо вони не…

38 хв. ago

Постачання зброї Україні у 2025 році під загрозою — ЗМІ

Люди, знайомі з цим питанням повідомляють, що постачання зброї Україні в наступному році перебуває під загрозою, оскільки…

47 хв. ago

Новий страх: Лукашенко пророкує збройне повстання проти себе

Лукашенко заявив, що опозиція нібито готує збройне повстання проти нього. «Їм сказали: «Хлопці, балачки —…

1 годину ago

«Зима не буде простою»: оцінили дефіцит електроенергії в Україні

Національний банк залишив незмінною оцінку дефіциту електроенергії в Україні у 2024 році на рівні 7%.…

1 годину ago