Частину українців звільнили від проходження ВЛК: хто може зітхнути з полегшенням

Нові правила мобілізації для військовозобов’язаних українців полегшили життя багатьом громадянам. Як повідомила заступниця директора департаменту з розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Валерія Ткач, громадяни, які отримали бронь від мобілізації, більше не зобов’язані проходити військово-лікарську комісію.

Валерія Ткач уточнила, що нові правила вже набули чинності. “Заброньованим не потрібно проходити ВЛК. Такі норми законодавства вже вступили в силу”, — зазначила вона. Це означає, що якщо у вас є бронь, можна не турбуватися про необхідність проходження комісії, доки бронь залишається чинною.

ВЛК, скріншот: YouTube

За словами Валерії Ткач, якщо ви тільки подаєте документи на бронювання, проходити ВЛК також не потрібно. Це можна зробити без відвідин територіального центру комплектування, а лише через “Дію”.

“За чинним законодавством, заброньованим не потрібно проходити ВЛК. Такі норми законодавства вже вступили в силу”, — зазначила Ткач. Вона додала, що бронь діє доти, доки не буде відкликана, і до цього моменту проходження ВЛК не є обов’язковим.

Для подачі документів на бронювання, також не потрібно проходити ВЛК.

“В нас йде перевірка наявності особи в “Оберезі” і перебування в трудових відносинах цієї особи з підприємством, яке визначене як критично важливе”, — пояснила Ткач.

Протягом першого тижня, відколи бронювання працівників стало доступним через “Дію”, скористалися цією можливістю вже 50 тисяч осіб. “Ми спостерігаємо швидкий приріст компаній, які охоче користуються новим сервісом. За тиждень вже 50 тис. забронювалися через портал “Дія” через електронну процедуру бронювання”, — підкреслила чиновниця.

Бронювання через “Дію” дозволяє співробітнику уникати відвідувань ТЦК, адже вся необхідна інформація про бронь відображатиметься у застосунку “Резерв+”. Ця система насамперед орієнтована на критично важливі підприємства, які надають товари та послуги Силам оборони.

Ольга Степанова

Recent Posts

Що показують соцопитування: чому в штабі Гарріс напередодні виборів б’ють на сполох

Віце-президент США Камала Гарріс вирішила переглянути свою передвиборчу кампанію, зосереджуючись на залученні чоловічого електорату та…

52 хв. ago

Мобілізаційний сплеск: у ТЦК похвалилися ефективністю своїх рейдів

Рейди, організовані територіальними центрами комплектування (ТЦК) у громадських місцях, сприяють підвищенню мобілізаційної активності та свідомості…

56 хв. ago

Тайваньські вчені створили перший у світі компактний квантовий комп’ютер

Дослідники з Тайваню оголосили про створення найменшого у світі однофотонного квантового комп’ютера, що може змінити…

1 годину ago

В Києві організували схему втечі чоловіків до Польщі на «навчання»

У Києві правоохоронці викрили масштабну аферу, за якою місцевий мешканець пропонував послуги незаконного перетину кордону…

1 годину ago

Росіяни створили фейковий сайт Держприкордонслужби України

У мережі Інтернет виявили фейковий сайт, який повністю імітував дизайн і структуру офіційного вебресурсу Державної…

1 годину ago

Людство вперше порушило глобальний колообіг води і наражає планету на кризу

Вперше в історії людство порушило колообіг води на планеті, що загрожує глобальною кризою. Відповідно до…

1 годину ago