У Рівненській області звільнено керівників семи МСЕКів

У Рівненській області замінили керівників семи медико-соціальних експертних комісій. Цього передував корупційний скандал. Про це повідомляє Рівненська ОВА.

Як зазначив голова Рівненської ОВА Олександр Коваль, у МСЕК тривають перевірки. Сім керівників були звільнені, їм призначили заміну.

«На сьогодні замінені очільники семи МСЕКів Рівненської області. Наразі на їхнє місце призначені виконувачі обов’язків. Щодо решти медико-соціальних експертних комісій області, то там перевірка триває. Рішення щодо їхніх очільників будуть прийняті згодом», – заявив Коваль.

Як відомо, два тижні тому СБУ у Рівному викрила схему ухилення від мобілізації через медико-соціальну експертну комісію МСЕК. Правоохоронці повідомили про підозру трьом жінкам та вилучили 14,5 млн грн у різній валюті. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони. Зокрема, воно передбачає ліквідацію медико-соціальних експертних комісій з 31 грудня 2024 року.  Новий указ Зеленського передбачає, що Міністерство оборони здоров’я розробить зміни до законодавства про те, як людину оцінюватимуть на наявність підстав для інвалідності. Також буде утворено робочі групи із перевірки рішень медико-соціальних експертних комісій щодо встановлення інвалідності посадовим особам відповідних державних органів.

Раніше президент України Володимир Зеленський пообіцяв системне та кадрове реагування після скандалів з МСЕК. Зеленський скликав РНБО через скандал з інвалідністю прокурорів. Так, Рада національної безпеки і оборони визначила перелік рішень, які повернуть справедливість у роботу медично-соціальних експертних комісій.

Нагадаємо, за матеріалами Служби безпеки підозри у вчиненні злочинів отримали 64 посадовців медично-соціальних експертних комісій (МСЕК), а також скасовано понад 4 тис. висновків про інвалідність.

Як відомо, приблизно понад 50 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником оформили інвалідність, ймовірно, через корупційну схему Тетяни Крупи у МСЕК. Про це повідомляв журналіст Юрій Бутусов після проведення розслідування.

Згодом генеральний прокурор України підписав наказ про проведення службового розслідування у зв’язку з поширенням інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Затримання представниками ТЦК: як правильно діяти військовозобов’язаним

При затриманні представниками ТЦК не варто чинити опір, але при цьому важливо чітко заявляти про…

7 хв. ago

На вихідних в Україну прийде потепління: яким областям пощастить (карта)

Останні жовтневі вихідні в Україні будуть без дощів, але з температурними контрастами. На заході країни…

15 хв. ago

Краще просто переїхати: жінка знайшла дивну знахідку під килимом у своєму будинку

Жінка вирішила поприбирати під своїм килимом та виявила моторошну знахідку. Вона поділилася нею у соцмережах…

26 хв. ago

Відключення світла – не біда: у скільки обійдеться енергонезалежність будинку

За словами голови Ради Української асоціації відновлюваної енергетики, досягнення повної енергетичної незалежності для приватного будинку…

35 хв. ago

Які парфуми вважаються позбавленими смаку: топ-5 ароматів, які не обирають багаті жінки

Сьогодні світ парфумерії змінюється швидше, ніж будь-коли. Те, що вважалося класикою і обов'язковим атрибутом розкішного…

43 хв. ago

Лавров щось шукав у носі під час виступу Путіна на БРІКС (відео)

Глава російського міністерства закордонних справ Сергій Лавров колупався у носі під час виступу кремлівського диктатора Володимира Путіна…

50 хв. ago