Майно звалилося з неба: як сім’я головного медика Тернопільщини стала магнатами за одну ніч

Здається, що у Тернопільській області з неба падає не лише дощ, а й… нерухомість. Як інакше пояснити той факт, що сім’я головного медика ВЛК Олега Фаріона за один день раптово стала власниками квартири, будинку і кількох гектарів землі? Що цікаво, за даними декларацій, раніше у родини не було і сліду такого статку.

Журналіст Ігор Мосейчук, відомий своєю гострою любов’ю до викриттів, копнув глибше у декларацію Фаріона за 2023 рік і виявив магічну трансформацію: 5 липня родина Фаріона, наче за помахом чарівної палички, стала володарем апартаментів у Тернополі площею 48,8 квадратних метрів, будинку на 104,5 квадратних метрів у мальовничому селі Вищі Луб’янки, а також п’яти земельних ділянок на кілька гектарів.

І ось тут починається магія. У графі “вартість” — тиша, жодного числа. У декларації ні слова про спадщину, подарунки чи виграші у лотерею. А заощадження — на рівні “навіть на комуналку не вистачить”. Справді, Олег і його дружина Роксолана задекларували 670 тисяч гривень заробітної плати за рік. І це після всіх податків та “сімейних витрат”. Тобто з такою зарплатнею родина хіба що могла б зібрати на холодильник, а не на гектари землі.

Але тут справжня драма розкручується: у декларації за 2022 рік жодної нерухомості не значиться. Замість цього, ми бачимо три скромні авто — ВАЗ, SKODA та ИЖ-2717, які виглядають як музейні експонати радянської епохи. І на фоні цього — магічне перетворення у 2023 році. Фаріон тепер не просто лікар, а справжній герой фінансового акробатизму, який зміг зі своїх доходів зробити “чудо”.

Можливо, Фаріон і його дружина просто знають, де росте “дерево бажань”, бо за один день вони примудрилися зібрати цілу колекцію нерухомості, від якої всі українські олігархи хіба що заздритимуть.

Паралельно, поки більшість українців збирають копійки на хліб і комунальні послуги, Олег Фаріон йде на підвищення, стає начальником медичної служби Тернопільського обласного ТЦК та СП. Залишається лише одне питання: чому в деклараціях ніяк не відобразився цей фінансовий прорив?

Романчук Микола

Recent Posts

Бюджет-2025: судді і прокурори отримають премії і вищу зарплату, а медикам і вчителям – “дуже дякую”

Головний кошторис країни на наступний рік викликав неабиякий резонанс у суспільстві. У владі також незадоволені…

8 хв. ago

Неплатникам за комуналку дали шанс: як вилізти з боргової ями та отримати субсидію

Українці можуть сплачувати накопичений борг за житлово-комунальні послуги частинами. Це убезпечить від пені та дозволить…

16 хв. ago

Статки Ілона Маска зросли на понад 30 мільярдів доларів за день: як так вийшло

Американський бізнесмен та підприємець Ілон Маск вкотре зафіксував зростання власного капіталу. Статки найбагатшої людини світу…

25 хв. ago

Всім 50+ приготуватись: у ТЦК ясно сказали – буде масова мобілізація, що сталося

В Україні відсутні заборони щодо мобілізації чоловіків віком від 50 до 60 років. Тому вона…

34 хв. ago

Незакононароджений син Чарльза III псує візит короля до Австралії

Початок 2024 року видався для Чарльза III дуже важким. У лютому король Великобританії оголосив, що…

43 хв. ago

У Рівненській області звільнено керівників семи МСЕКів

У Рівненській області замінили керівників семи медико-соціальних експертних комісій. Цього передував корупційний скандал. Про це повідомляє Рівненська ОВА.…

51 хв. ago