Мачете і десятки тисяч доларів у начальника ТЦК: з’явились деталі резонансного затримання у Тернополі

Начальнику Тернопільського районного ТЦК, якого затримали на хабарі, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі понад 240 тисяч гривень.

За даними слідства, 45-річний полковник вимагав від підприємця талони на тисячу літрів дизпального за відстрочку від мобілізації. Держбюро розслідувань затримало посадовця 21 жовтня у дворі церкви в центрі Тернополя. Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Правоохоронці виявили в автомобілі військкома не лише талони на пальне, а й 13 тисяч доларів США та 73 тисячі гривень готівкою. Під час обшуку у службовому кабінеті вилучили паливні картки на понад тисячу літрів дизеля та бензину (еквівалентно 1000 доларам США). Також на фото, які оприлюднили в ДБР, можна побачити вогнепальну та холодну зброю.

За інформацією, яку “Телеграф” отримав в ДБР, підприємець навчається на денній формі в одному з закладів освіти на Прикарпатті, тож мав законне право на відстрочку. Однак полковник погрожував призовом та відправленням на передову у разі відмови дати хабар.

Начальнику ТЦК повідомили про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на три роки та конфіскацією майна. Суд також відсторонив його від виконання службових обов’язків.

Досудове розслідування проводять слідчі територіального управління ДБР у Львові. Правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до корупційної схеми.

Романчук Микола

Recent Posts

Зобов’язані з’явитися в ТЦК: частину пенсіонерів буде мобілізовано

За словами Дмитра Лазуткіна, прес-секретаря Міністерства оборони України, пенсіонери, які раніше служили у правоохоронних органах,…

7 хв. ago

ВПО масово позбавляють виплат: що кажуть у Кабміні та Верховній Раді

Скасування виплат у 2-3 тисячі гривень внутрішньо переміщеним особам (ВПО) вдарило по півтора мільйона втікачів від війни.…

16 хв. ago

Податкова служба почала перевіряти дропів та нарахувати їм виплату податків

Люди, які заробляють на транзиті коштів через свої рахунки, повинні сплачувати податок на доходи фізичних осіб за…

25 хв. ago

Молдова готова стати троянським конем Путіна в Європі, – Newsweek

Референдум у Молдові щодо членства в ЄС опинився на межі провалу, проте все ж більшість виборців…

33 хв. ago

А ось це несподівано: ціни на пальне обвалилися – скільки коштує бензин, дизель та газ

Останнім часом ціни на пальне на українських АЗС знижуються, що зумовлено як зовнішніми, так і…

42 хв. ago

Пенсіонер вже в 36 років: прокурор із Сумщини отримує сотні тисяч (фото)

В Україні деякі працівники прокуратури отримують захмарні пенсії у доволі молодому віці. Одним з них є 39-річний…

51 хв. ago