Готуйте гроші: озвучено нові тарифи на газ на листопад

В Україні до кінця квітня наступного року вартість газу для населення не зміниться. Однак кількість компаній, що постачають паливо побутовим споживачам, у вересні скоротилася. Тож з 1 листопада діятимуть менше пропозицій, повідомляє портал Стіна.

Кабінет міністрів офіційно продовжив дію спецобов’язків (ПСО) щодо постачання газу. Згідно з рішенням уряду, до кінця наступного опалювального сезону, тобто 30 квітня 2025 року, ціни на газ для споживачів гарантовано не зміняться. Йдеться, зокрема, про побутових споживачів, тобто населення, а також виробників тепла, електрики та операторів газорозподільних систем.

Залежно від категорії споживачів, вартість “блакитного палива” від Нафтогазу коливатиметься від 7 грн 42 коп до 16 грн 50 коп за кубометр. Для населення ж газ і надалі коштуватиме 7 грн 96 коп за куб.

Із 2025-го тариф на доставку газу перерахують для всіх. Сам тариф на доставку не змінився, однак у платіжці також враховують і обсяг споживання за газовий рік, який закінчився у вересні 2024-го.

“Важливо вчасно передавати показання газового лічильника. Однак саме на початку жовтня це особливо важливо. Адже у вересні завершується так званий газовий рік. І саме від спожитого обсягу з 1 жовтня 2023 по 30 вересня 2024 року залежатиме, скільки ви платитимете за доставку блакитного палива у 2025 році”, – йдеться в повідомленні.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Переполох у партії Порошенка. «Європейська солідарність» може втратити державне фінансування

Не встиг суд ухвалити рішення щодо «Голосу», як практика зупинки фінансування може торкнутися ще однієї парламентської партії. Однак якщо із…

7 хв. ago

Бюджет-2025: судді і прокурори отримають премії і вищу зарплату, а медикам і вчителям – “дуже дякую”

Головний кошторис країни на наступний рік викликав неабиякий резонанс у суспільстві. У владі також незадоволені…

16 хв. ago

Неплатникам за комуналку дали шанс: як вилізти з боргової ями та отримати субсидію

Українці можуть сплачувати накопичений борг за житлово-комунальні послуги частинами. Це убезпечить від пені та дозволить…

24 хв. ago

Статки Ілона Маска зросли на понад 30 мільярдів доларів за день: як так вийшло

Американський бізнесмен та підприємець Ілон Маск вкотре зафіксував зростання власного капіталу. Статки найбагатшої людини світу…

33 хв. ago

Всім 50+ приготуватись: у ТЦК ясно сказали – буде масова мобілізація, що сталося

В Україні відсутні заборони щодо мобілізації чоловіків віком від 50 до 60 років. Тому вона…

42 хв. ago

Незакононароджений син Чарльза III псує візит короля до Австралії

Початок 2024 року видався для Чарльза III дуже важким. У лютому король Великобританії оголосив, що…

51 хв. ago