Деяким українцям загрожує втрата бронювання та мобілізація, – адвокат

Після проведення аудиту на підприємствах, які визнані критично важливими, деякі з них можуть втратити цей статус, і раніше заброньованим особам загрожуватиме мобілізація.

Через це бізнес може втратити ключовий персонал, розповів адвокат Сергій Савинський виданню The Page. “Аудит може призвести до перегляду статусу критично важливих підприємств та звуження кола осіб, які мають право на бронювання. Отже, деякі працівники, які зараз заброньовані, можуть бути мобілізовані після завершення аудиту”, – попередив експерт.

Співбесідник додав, що у постанові Кабінету міністрів №1204 від 22 жовтня поточного року йдеться про внесення змін до критеріїв, за якими організації, підприємства чи установи визначатимуть критично важливими для економіки та життєдіяльності українців під час особливого періоду. Після цього орган, який визнав певне підприємство/установу/організацію може її перевірити й підтвердити статус критично важливого чи скасувати його.

Адвокат Євген Буліменко додав, що офіційна причина тимчасової зупинки бронювання працівників – необхідність навести лад у цій царині, оцінити зловживання і зробити так, щоб у майбутньому їх не було:

“Такі зловживання були спричинені, серед іншого, розмитістю критеріїв, за якими підприємства, установи та організації конкретним державним органом визнаються критично важливими. Неофіційною причиною, слід припустити, є гостра потреба поповнення особового складу Збройних сил України”.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

У Харкові чоловік наїхав автомобілем на представників ТЦК

У Харкові чоловік, який ухилявся від військового обліку, здійснив напад на представників територіального центру комплектування.…

2 хв. ago

Школи виходять на новий формат: навантаження на дітей та вчителів зашкалює

Україна зіткнулася з серйозними змінами через наслідки пандемії та війни, що триває. Вчителі стикаються зі…

14 хв. ago

Ніхто не хоче балотуватися. Місто в Канаді не може обрати собі мера

У місті Кайл канадської провінції Саскачеван напередодні місцевих виборів виникла проблема: ніхто не балотується на…

23 хв. ago

На пенсію у 28: Зірка OnlyFans Корінна Копф заробила 67 млн і закрила профіль

Корінна Копф, зірка, яку в соцмережах обожнюють мільйони, знову в центрі уваги, але цього разу…

31 хв. ago

Які ціни на землю будуть у листопаді: вартість 1 гектара земельного паю

Вже понад 3 роки в Україні діє відкритий ринок землі, завдяки якому можна купувати та…

41 хв. ago

Облави ТЦК на концертах та у ТЦ: нардеп зробив важливу заяву

Через активізацію наступальних дій російських військ Україні доводиться збільшувати обсяги мобілізації. Про це в інтерв’ю LIGA.net розповів…

50 хв. ago