В усіх українців незабаром закінчиться відстрочка від мобілізації: у ТЦК зробили заяву

Термін дії всіх відстрочок від мобілізації, які отримували українці, закінчується 9 листопада 2024 року. Це стосується навіть тих, які були видані нещодавно або будуть видані наприкінці вересня та у жовтні. Кожному необхідно повторно подавати заяву на її продовження.

Про це “Телеграфу” сказав представник Полтавського ТЦК Роман Істомін. За його словами, максимально відстрочка надається на 90 днів (відстрочку на 6 місяців, як заявив співрозмовник, уже не дають).

“Відстрочка від призову на військову службу при мобілізації надається на термін дії відповідних законних підстав, але не більше ніж на строк проведення мобілізації”, – сказав він, посилаючись на постанову Кабміну №560.

Тобто, якщо дія закону триває на три місяці, то й відстрочка, відповідно, теж. Водночас Істомін підкреслив, що якщо людині, наприклад, дали відстрочку 25 вересня, вона все одно діятиме до 9 листопада, а потім її слід продовжити.

Водночас адвокат Дар’я Тарасенко повідомляла, що у більшості випадків відстрочка оформляється до дати, коли планується закінчення воєнного стану. Наразі воєнний стан продовжено до 9 листопада. Тому відстрочка також залишається чинною до цієї дати.

Подати заяву можна через “Резерв+” або ж у паперовій формі. Після цього людину мають викликати на військово-лікарську комісію або надання додаткових документів.

Романчук Микола

Recent Posts

Винник повернувся в Україну: у команді артиста дали відповідь

У команді українського співака Олега Винника прокоментували чутки про повернення артиста до України. Інформацію, яку розповсюдив блогер…

4 хв. ago

Після атаки дронів у Ростовській області РФ спалахнула пожежа. ВІДЕО

У Росії поскаржилися на атаку дронів у ніч проти 27 вересня. Влада Ростовської області заявила…

22 хв. ago

Які нові сервіси з’являться у Резерв+

У застосунку Резерв+ близько 10 мільйонів завантажених електронних військово-облікових документів. Про це в ефірі марафону «Єдині новини» розповіла Катерина Черногоренко, заступник…

35 хв. ago

ТОП-5 головних трендів деніму на осінь.ФОТО

Штани, жакети чи спідниці з деніму — це ті речі, які ми переносимо з одного…

45 хв. ago

В Україні готують масовий призов: майже мільйон повісток буде вручено за 3 місяці

Кабінет міністрів України затвердив виділення 71,82 млн грн на централізоване виготовлення 900 тис. повісток, які…

57 хв. ago

Київ отримає дозвіл на удари углиб РФ

Рішення про зняття обмежень для України на застосування західної далекобійної зброї з військових цілей на…

1 годину ago