У ТЦК заявили, що всі відстрочки від мобілізації закінчаться 9 листопада

Відстрочки від мобілізації в Україні надаються максимум на 90 днів. Проте нині усі такі документи діють до 9 листопада, після цього відстрочку потрібно буде продовжувати, причому заяву треба подавати особисто. Про це 25 вересня нагадав речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін у коментарі “Суспільному”.

За його словами, відстрочки від мобілізації надають максимум на 90 днів – це пов’язано з тим, що кожен черговий указ про продовження в Україні мобілізації діє три місяці. Однак якщо людина отримала відстрочку, наприклад, у вересні чи жовтні, діятиме документ все одно до 9 листопада, до кінця дії “поточної” мобілізації. Військовозобов’язані, які мають право на відстрочку, повинні будуть продовжити її, щоб документ діяв і після 9 листопада.

“Відстрочка, надана, наприклад, 12 серпня, діє до 9 листопада. Тоді набуде чинності новий указ президента про продовження строку мобілізації, і чоловіки заново оформлюватимуть відстрочку, або вона продовжиться через єдиний державний реєстр. Але це не відбувається автоматично – чоловік повинен сам займатися цим процесом”, – розповів Істомін.

Українське законодавство передбачає, що така заява про продовження відстрочки може бути подана військовозобов’язаним через “Резерв+”. Однак у разі, якщо з тих чи інших причин потрібно подати паперову заяву до ТЦК та документи, що підтверджують, військовозобов’язаний повинен зробити це особисто, наполягає Істомін.

“Хочу звернути увагу на формулюванні – особисто. Тобто сам, персонально, безпосередньо, не через когось – не через рідних, не через адвокатів, не через пошту”, – наголосив офіцер.

Він зауважив, що до ТЦК та СП Полтавської області надходять заяви на оформлення відстрочок від призову за мобілізацією поштою, зокрема електронною, проте всі заявники отримують відповідь, що відповідно до Постанови Кабінету міністрів України №560 від 16 травня 2024 року військовозобов’язані подають заяву на ім’я голови комісії ТЦК та СП особисто. Подібні відповіді отримують і адвокати на свої запити.

Романчук Микола

Recent Posts

Єрмак порадив?: Умеров пояснив, чому призначив радником Тимошенко

Міністр оборони Рустем Умеров розповів, що призначив своїм радником колишнього заступника голови Офісу президента Кирила…

1 годину ago

Скасування медичної таємниці: у Раді пропонують передавати результати оглядів до системи “Оберіг”

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Закону України "Про військовий обов’язок…

1 годину ago

Чому з’являється затхлий запах у шафі: основні причини та шляхи вирішення проблеми

Наближаються холоди, і багато хто поспішив діставати теплі речі. Напевно ви помітили затхлий запах у…

2 години ago

Чоловік з’їв 720 яєць за місяць, щоб подивитися, що станеться з його організмом (відео)

Доктор Нік Норвіц зі США прийняв виклик і з'їсти 720 яєць за місяць, щоб перевірити,…

2 години ago

У Трампа заявили про підготовку нового замаху на нього: під підозрою – іноземна влада

У штабі Дональда Трампа заявили, що з Ірану надходять реальні загрози для життя кандидата у президенти США…

2 години ago

Завтра очікуються зливи та грози в кількох областях України

У четвер, 26 вересня, в Україні очікується мінлива хмарність. У кількох областях прогнозують дощі та грози. Про…

2 години ago