Перерахунок пенсій в Україні: у Раді озвучили деталі масштабної реформи

В Україні планується завершити масштабну пенсійну реформу до кінця 2024 року. Одним з очікуваних результатів стане підвищення пенсій для тих, хто давно перебуває на пенсії. Про це розповіла міністр соціальної політики Оксана Жолнович під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає “Судово-юридична газета”.

“Ми плануємо комплексну пенсійну реформу, яку, я сподіваюся, зможемо реалізувати на кінець року, і пенсії будуть осучаснені, вирівняні, і пенсійне забезпечення тих людей, які давно вийшли на пенсію, зросте, тому що воно сьогодні розбалансоване”, — зазначила вона.

За її словами, цей пакет законів уже підготовлено.

“Спільно з Мінфіном ми розглядаємо останні можливості для пошуку необхідних ресурсів, оскільки є термінова потреба у фінансуванні. Для якісного запуску потрібно щонайменше 30 мільярдів гривень. Наразі найбільша проблема полягає в тому, що пенсії вчителів, які вийшли на пенсію у 2000-х і 2020-х роках з однаковим страховим стажем, різняться майже вдвічі через специфіку розрахунку пенсій”, — пояснила міністр.

Оксана Жолнович також підкреслила, що вважає поточні соціальні виплати, передбачені в проєкті бюджету, “недостатніми”. Однак вона зазначила, що необхідно враховувати залежність України від фінансової підтримки міжнародних партнерів, які висувають свої вимоги, включно з мінімальними соціальними стандартами, які закладаються в бюджет країни.

“Ми домовилися, що це мінімальний стандарт, який сьогодні підтверджений нашими міжнародними партнерами. Адже ми всі розуміємо, що кожна гривня, яка покривається сьогодні в рамках соціального бюджету, — це кошти, які нам спонсорують наші міжнародні партнери”, — зазначила вона.

Романчук Микола

Recent Posts

Модні короткі стрижки 2024: актуальні зачіски, які стилісти рекомендують цього сезону

Короткі стрижки знову в тренді цього сезону, повідомляють експерти. Вони мають популярність завдяки своїй універсальності, практичності та…

2 хв. ago

З 10 листопада будуть діяти нові правила в’їзду до ЄС для українців

З 10 листопада на кордонах Європейського Союзу вступають у силу нові правила для в'їзду та…

3 хв. ago

“Робить брудні маленькі випади в мій бік”: Трамп виступив із звинуваченнями на адресу Зеленського

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп звинуватив президента України Володимира Зеленського у "брудних випадах" у…

14 хв. ago

“Перебіжчики і зрадники”: у Пугачової та Орбакайте хочуть забрати майно в РФ

Російська співачка Алла Пугачова та її донька Крістіна Орбакайте активно займаються продажем своєї нерухомості в…

17 хв. ago

Це страшилка від страху – в Україні відреагували на ядерні погрози Москви

Російський диктатор Володимир Путін використовує останні аргументи, якими він може налякати світ та Україну – це ядерні погрози.…

26 хв. ago

Мобілізація чоловіків 50-60 років: кого все ж забиратимуть до армії

Сухопутні війська видали директиву, що чоловіки від 50 до 60 років, до цього підлягали мобілізації, можуть…

31 хв. ago