Мобілізація в Україні: у ТЦК відповіли, чому відстрочка діє лише до 9 листопада

В Україні триває загальна мобілізація і деякі військовозобов’язані громадяни віком від 18 до 60 років мають право на відстрочку. При цьому діє вона лише до 9 листопада. Про це заявив спікер Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП) Роман Істомін під час брифінгу, передає “Суспільне“.

За його словами, відстрочка від мобілізації українцям надається максимум на 90 днів, після чого цей документ потрібно буде продовжувати. Пов’язано це із законом про воєнний стан і загальну мобілізацію. Але цього разу, якщо людина отримала відстрочку у вересні або жовтні, вона діятиме все одно до 9 листопада.

“Відстрочка, надана, наприклад, 12 серпня, діє до 9 листопада. Тоді набуде чинності новий указ президента про продовження терміну мобілізації, і чоловіки заново оформлятимуть відстрочку, або вона продовжиться через єдиний державний реєстр. Але це не відбувається автоматично — чоловік має сам займатися цим процесом. Відстрочка — це насамперед в інтересах військовозобов’язаного”, — заявив Роман Істомін.

Окремо спікер Полтавського ТЦК і СП додав, що військовозобов’язані, які мають право на відстрочку, повинні будуть продовжити її, щоб документ діяв і після 9 листопада. Для цього необхідно подати на розгляд комісії заяву в паперовій або електронній формі, зокрема й через застосунок “Резерв+”.

“У разі продовження терміну мобілізації, перевірка підстав на відстрочку здійснюється за допомогою єдиного державного реєстру призовників і резервістів”, — додав Роман Істомін.

Якщо через реєстр неможливо провести перевірку документів, тоді ТЦК і СП повідомляє військовозобов’язаного про необхідність надання необхідних документів. Якщо приходить відмова, тоді українця можуть відправити на медичний огляд для того, щоб визначити придатність до військової служби.

Романчук Микола

Recent Posts

Чоловік, який врізався в замаскований військовий вертоліт, отримає 3,3 млн доларів

Окружний суддя США Марк Мастроянні постановив, що Федеральний уряд несе основну відповідальність за нічне зіткнення…

3 хв. ago

Сонце може проковтнути чорна діра — і ще 8 хвилин ніхто про це не дізнається

Учені розповіли, якою може бути доля Землі та всієї Сонячної системи, якщо нашу зірку проковтне…

5 хв. ago

Зарплати вчителів в Україні знизяться через податки: на скільки та що планують в уряді

Підвищення військового збору до 5% знизить доходи вчителів на 3,5%, але уряд планує вирішити це питання через освітню субвенцію в…

11 хв. ago

Джонні Депп планує покращити свою зовнішність: про що йдеться

61-річний голлівудський актор і музикант Джонні Депп, який зовсім нещодавно здивував прихильників новими зубами, замислився про…

13 хв. ago

“Це неминуче”: українцям доведеться платити за світло ще більше, нардеп назвав дату підвищення

"Укренерго" готує підвищення тарифу на передачу електроенергії на 2025 рік, згідно з яким він може зрости фактично…

17 хв. ago

Вечірні перекусу: за скільки годин до сну можна їсти, щоб не набрати вагу

Питання про те, коли краще їсти перед сном, щоб уникнути набору ваги, є актуальним для…

22 хв. ago