Мобілізація чоловіків 50-60 років: кого все ж забиратимуть до армії

Сухопутні війська видали директиву, що чоловіки від 50 до 60 років, до цього підлягали мобілізації, можуть бути мобілізовані лише у разі окремого мобілізаційного розпорядження Генштабу.

То чи будуть забирати до армії чоловіків 50+, пояснив член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради, нардеп Федір Веніславський у коментарі LIGA.net.

Він підтвердив, що у директиві, про яку раніше писав нардеп Олексій Гончаренко, дійсно є положення, яке обмежує мобілізацію чоловіків віком 50-60 років.

За словами Веніславського, після 50 років мобілізовуватимуть лише тих чоловіків, хто має дефіцитні військово-облікові спеціальності. Окреме мобілізаційне розпорядження видає Генеральний штаб ЗСУ.

Нардеп запевнив, що це рішення – загальна позиція військового керівництва.

Нагадаємо, 23 вересня, нардеп Олексій Гончаренко заявив, що у Сухопутних військах ухвалили директиву про те, що чоловіки віком 50-60 років можуть бути мобілізованими лише за окремим мобілізаційним розпорядженням.

Адвокатка Марина Бекало пояснила, що цієї директиви Командування Сухопутних військ немає у  відкритому доступі, оскільки це документ лише для службового користування. 

У Сухопутних військах обтічно прокоментували цю інформацію. “Зазначені рішення, прийняті у тому числі з метою зниження суспільної напруги, оформлені у встановленому порядку та доведені до визначених військових частин для службового користування”, – йшлося в повідомленні. Які саме були внесені зміни, у Сухопутних військах не уточнили.

Романчук Микола

Recent Posts

Після атаки дронів у Ростовській області РФ спалахнула пожежа. ВІДЕО

У Росії поскаржилися на атаку дронів у ніч проти 27 вересня. Влада Ростовської області заявила…

4 хв. ago

Які нові сервіси з’являться у Резерв+

У застосунку Резерв+ близько 10 мільйонів завантажених електронних військово-облікових документів. Про це в ефірі марафону «Єдині новини» розповіла Катерина Черногоренко, заступник…

18 хв. ago

ТОП-5 головних трендів деніму на осінь.ФОТО

Штани, жакети чи спідниці з деніму — це ті речі, які ми переносимо з одного…

28 хв. ago

В Україні готують масовий призов: майже мільйон повісток буде вручено за 3 місяці

Кабінет міністрів України затвердив виділення 71,82 млн грн на централізоване виготовлення 900 тис. повісток, які…

40 хв. ago

Київ отримає дозвіл на удари углиб РФ

Рішення про зняття обмежень для України на застосування західної далекобійної зброї з військових цілей на…

52 хв. ago

Загальна мобілізація: у яких випадках ТЦК затримує вас незаконно

В Україні групи оповіщення ТЦК мають обмежені повноваження щодо взаємодії з військовозобов'язаними. Їхнє головне завдання…

1 годину ago