Збільшення пенсійного віку: якими будуть умови

В Україні встановлено єдиний пенсійний вік як для чоловіків, так і для жінок – 60 років. Чи планується найближчим часом підвищувати вікову планку для виходу на заслужений відпочинок, розповіла голова Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв’ю “Укрінформу“.

В Україні спостерігається скорочення трудового населення, але попри це поки що немає планів збільшувати пенсійний вік. За словами Оксани Жолнович, чинні правила виходу на пенсію є оптимальними і їх варто зберегти.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Стандарт, закладений у 2017 році, є оптимальним, і його варто зберегти. Він не вік людини регламентує, а кількість відпрацьованих років. Водночас у 65 років за будь-яких обставин громадянин може піти на пенсію. Зараз, на мою думку, це — нормальний варіант“, – заявила чиновниця.

Водночас голова Мінсоцполітики заявила про необхідність підтримувати навички літніх українців, щоб вони могли якнайдовше залишатися на ринку праці.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Для виходу на пенсію у 60 років необхідно мати достатню кількість стажу. 2024 року це мінімум 31 рік страхового стажу. У 2025 році вимога до стажу збільшиться до 32 років, у 2026 році – до 33 років, у 2027 році – до 34 років та у 2028 році – до 35 років.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

5 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

14 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

21 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

26 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

33 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

43 хв. ago