Психологи назвали 10 типів людей, з якими ні в якому разі не варто спілкуватися

Психологи виділяють певні типи людей, які можуть забирати ваш час, енергію та щастя. Йдеться не про засудження, а про визнання впливу, який ці люди можуть мати на ваше життя, пише Hack Spirit.

Зазначається, що йдеться про 10 типів людей, з якими краще обмежити спілкування заради власного благополуччя:

Постійний критик

Ми всі стикалися з однією людиною, яка має хист знаходити недоліки в усьому та в усіх. На думку психологів, постійна критика може суттєво вплинути на вашу самооцінку та загальне самопочуття. Йдеться не про відмову від конструктивної критики, а про тих, хто використовує критику як інструмент для приниження та підриву.

Енергетичний вампір

У кожного з нас був такий друг чи колега, який залишає нас виснаженими, провівши з ним лише кілька хвилин. Психологи часто називають їх “енергетичними вампірами”. Важливо підтримувати наших друзів у важкі часи, але є різниця між підтримкою та використанням інших як емоційної боксерської груші.

Односторонній друг

У збалансованій дружбі обидві сторони дають і беруть. Однак є тип людей, які завжди беруть і зрідка віддають. Вони просять послуг, часу та ресурсів, але їх немає, коли вам це потрібно. Психологи помітили, що такі стосунки можуть викликати почуття образи та розчарування.  

Вічна жертва

Життя може бути важким, і всі ми стикаємося з труднощами. Але є люди, які завжди перебувають у кризовому стані. Вони зображують себе постійними жертвами, у кожній проблемі в їхньому житті винні інші. Хоча емпатія є необхідною рисою, важливо розпізнавати, коли хтось використовує свій статус жертви як інструмент маніпуляції. Це може призвести до кола почуття провини та обов’язку, з якого важко вирватися.

Розповсюджувач пліток

Ми всі стикалися з такою людиною, яка любить ділитися останнім скандалом чи чутками. Це пліткар, людина, яка, здається, знає справу кожного й не може дочекатися, щоб поділитися цим. Хоча це може здаватися нешкідливим або часом навіть цікавим, психологи попереджають, що плітки можуть мати руйнівний вплив на стосунки. Це породжує недовіру та може створити токсичне середовище на роботі, у дружбі чи в родині.

Емоційний маніпулятор

Один із типів людей, яких найважче розпізнати та дистанціюватися – це емоційний маніпулятор. Вони вміють змушувати інших сумніватися у власних почуттях і реальності, часто використовуючи почуття провини як засоби контролю. Емоційні маніпулятори спочатку можуть здаватися турботливими та уважними. Але з часом їхні дії виявляють схему маніпуляції, яка може змусити вас почуватися збентеженими, недійсними та емоційно виснаженими.

Невгамовний песиміст

Невгамовні песимісти, як їх називають психологи, можуть вплинути на ваші погляди на життя. Їхня перспектива похмурості та приреченості може бути заразною. Перш ніж ви це усвідомите, ви починаєте віддзеркалювати їхній негатив.

Прагнуть бути успішними в усьому

На перший погляд може здатися, що той, хто встигає, ідеально підходить для оточення. Вони цілеспрямовані, амбітні та часто успішні. Проте психологи попереджають, що перебування поруч із людьми, які перевищують успіхи, насправді може негативно вплинути на ваше самопочуття. Їх невпинне прагнення до досконалості може встановити нереалістичний стандарт і створити постійне відчуття неадекватності в оточуючих.  

Король або королева драми

Коли драма є постійною частиною взаємодії з кимось, це може стати виснажливим і руйнівним. Вони процвітають у конфліктах і, здається, притягують кризи, як магніт. Будь-яка подія, якою б малою вона не була, роздута. Те, що повинно бути простими розмовами, перетворюється на драматичні оповіді.

Ніколи не вибачаються

В основі будь-яких здорових стосунків лежить здатність вибачатися, коли ми не праві. Однак є тип людей, які відмовляються вибачитися, навіть коли зрозуміло, що вони зробили помилку. Це не лише манери, а й визнання власних дій та відповідальність за них. Людина, яка не може попросити вибачення, швидше за все, повторить свої помилки, що спричинить образи.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

42 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

43 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

45 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

55 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

57 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

59 хв. ago