Ухилянтам приготувати гаманці: штрафи за неоновлення даних можуть збільшити – на скільки

Українці, які не оновили дані у ТЦК до 16 липня, автоматично стали ухилянтами й будуть оштрафовані мінімум на 17 тисяч гривень. У деяких випадках розмір санкції може бути подвоєним.

Про це заявила завідувачка сектору аналітики та статистики Управління забезпечення примусового виконання рішень у Кіровоградській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Тетяна Омелькіна.

Українці в ТЦК. Скріншот: YouTube

Починаючи з 17 червня, в Україні виписують штрафи у розмірі не менше 17 тисяч гривень чоловікам, які не встигли оновити дані у ТЦК у встановлений 60-денний термін.

Тетяна Омелькіна наголосила, що українці можуть сплатити цей штраф добровільно протягом 15 днів та уникнути додаткових санкцій. Якщо термін минув, то сума подвоїться і ще доведеться додатково заплатити виконавчий збір.

Якщо ж так сталося, що 15 днів минули, і несплачений штраф передали до виконавчої служби для примусового виконання, то сума відповідно зростає до 34 тисяч. Якщо додати 10 відсотків виконавчого збору й інші витрати, то це виходить 37,5 тисяч гривень“, – каже фахівець.

Працівник ТЦК. Фото:скріншот: Youtube

Після відкриття виконавчого провадження порушника перевіряють на наявність грошових заощаджень, рухомого та нерухомого майна. Якщо штраф не було виплачено, то насамперед блокуються банківські рахунки, а потім можуть заарештувати транспорт чи нерухомість.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

38 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

39 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

41 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

51 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

53 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

54 хв. ago