“Хапають хворих на вулицях…” Сенцов назвав головні проблеми ТЦК при мобілізації

Режисер і сценарист Олег Сенцов від початку повномасштабного вторгнення захищає Україну від російського агресора. Вперше за тривалий час чоловік дав інтерв’ю, у якому розповів, зокрема, про ставлення до мобілізації.

В інтерв’ю BBC режисер розповів, що на війні зустрічає різних людей: хтось прийшов захищати країну сам, а когось — мобілізували. Водночас Сенцов зауважив, що окремі люди просто не витримують навантажень. Зокрема, йдеться про штурмову піхоту.

“Я бачу мобілізованих, які до нас приходять. Є такі, хто з певних особистих причин не пішов воювати на початку війни, а потім їх мобілізували. І вони пішли на війну та воюють досить добре. Є справді хворі люди старшого віку, які опиняються в штурмовій піхоті. Вони просто фізично цього не витримують”, — поділився режисер.

Олег Сенцов на війні, Фото: Getty Images

Водночас Олег зазначив, що в Україні є корупція у питанні мобілізації. На думку режисера, замовчування цієї проблеми лише шкодить нашій країні, тому з корупцією необхідно боротися. Водночас питання призову на військову службу має бути справедливим для всіх громадян.

“Є випадки корупції, зловживань. Про це потрібно говорити. З цим потрібно боротися. Якщо перестанемо це робити, значить вона нас подолала. Я вважаю, що про мобілізацію з суспільством потрібно говорити як з дорослими людьми. Не треба приховувати складні моменти. І мають бути чесні правила для всіх. А не так, що хапають хворих на вулицях, а хтось, здоровий, відпочиває за кордоном чи купив довідку”, — наголосив сценарист.

Окрім того, режисер вважає, що є категорія громадян, які не готові захищати країну. І з такими людьми має працювати держава, створюючи для цього необхідні умови. Насамперед йдеться про чіткі терміни проходження військової служби та демобілізацію.

“Але навіть якби все було чесно й справедливо, частина людей не готова воювати. Але є вимоги війни й держава має спонукати їх це робити з допомогою певних механізмів. Одним із них є визначений термін служби й можливість демобілізації”, — підсумував чоловік.

Ольга Степанова

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

59 хв. ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

1 годину ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

1 годину ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

1 годину ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

1 годину ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago