Залишилось три тижні: яке покарання чекає на чоловіків, які не оновлять дані в ТЦК

Новий закон про мобілізацію, який набув чинності 18 травня, передбачає уточнення облікових даних військовозобов’язаних громадян України до 16 липня. Актуалізувати треба адресу проживання, номер телефону та адресу електронної пошти. Що чекає на тих, хто цього не зробить у встановлені терміни, розказала у коментарі “ТСН.UA” адвокатка Марина Бекало.

Чоловіки віком від 18 до 60 років, які не оновили свої персональні, притягатимуть до адміністративної відповідальності за ст. 210-1 КУпАП. Йдеться про штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Крім того, інформація про правопорушників буде внесена до бази даних, які є частиною єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ.

Бекало пояснила, що у разі виявлення правопорушення, дані передадуть поліції для адміністративного затримання та доставлення такої особи до найближчого територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), незалежно від місця перебування на військовому обліку.

Нагадаємо, згідно з законом щодо посилення відповідальності за військові правопорушення, штраф за непоновлення даних не накладуть у тому випадку, якщо Міністерство оборони може отримати дані особи з інших реєстрів, систем та баз даних.

Ольга Степанова

Recent Posts

Гонконгом шириться нова смертельна хвороба: померли вже четверо людей

У Гонконзі (адміністративний район КНР) поширюється смертоносна бактеріальна інфекція. Відомо вже про чотири летальні випадки. Як…

2 хв. ago

Затримання “Тринадцятого”: у телеграм-каналі воєнного злочинця справжня істерика

У телеграм-каналі Єгора Гузенка справжня істерика. Так, небайдужі закликають правоохоронців припинити знущання з затриманого. Про…

11 хв. ago

Не до кінця втрачені: вчені виявили незвичайну рису характеру психопатів

Нещодавні дослідження показали, що, хоча психопати часто сприймаються як позбавлені емпатії, вони здатні розуміти емоції…

21 хв. ago

3,5-метровий Дракула з величезними крилами: названо найбільшу істоту на Землі, що літає (фото)

Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і за цей час вона встигла стати домівкою…

30 хв. ago

Посилки з AliExpress стануть розкішшю: нові правила позбавлять дешевого шопінгу

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час…

38 хв. ago

Ізраїль готується до удару у відповідь на атаку Ірану: можлива дата

Ізраїльські військові готують "значну та серйозну" відповідь на ракетну атаку Ірану, яка відбулася минулого тижня.…

45 хв. ago