Викрали і кинули на підвал: на Закарпатті ТЦК мобілізували паралізованого чоловіка

Працівники ТЦК на Закарпатті викрали та насильно мобілізували паралізованого мешканця Київської області.

Про це пише видання “Громада Закарпаття”, посилаючись на слова його колишньої дружини Ганни.

Про викрадення вона дізналася 20 січня 2024 року. Її колишній чоловік частково паралізований – він працює на одному з релокованих підприємств, яке виїхало до Закарпатської області. Чоловік готувався до операції, оскільки має тяжкий перебіг варикозної хвороби. Ба більше, він важко переніс COVID-19 та майже 6 місяців не міг встати на ноги.

Після переїзду чоловік, маючи військовий квиток, не ховався від працівників ТЦК та неодноразово проходив перевірки на блокпостах. Після зникнення 20 січня на зв’язок з колишньою дружиною вийшов лише через місяць. Він розповів, що перебуває у 55-му навчальному механізованому полку на Львівщині.

“Мартиненко Олександр 20 січня вранці приїхав за колегою в місто Хуст і був викрадений орієнтовно в 8.00 працівниками ТЦК міста Хуст. Його силоміць витягнули з машини і завантажили в автобус, хоча він не пручався. Відтак, доставили в Хустський РТЦК та СП. О 8.58 його завели до начальника Василя Зубатова, який забрав його військовий і вигнав у коридор. У коридорі чоловіки в балаклавах почали його тягати по коридору і бити, а потім потягнули в підвал, відібрали документи та мобільний телефон. При цьому жодного спротиву Олександр не чинив, бо за своїми діагнозами та фізичним станом має параліч правої частини тіла і не може чинити спротив. В підвалі теж застосовували різні прийоми катування”, – йдеться у публікації видання, яке посилається на слова Ганни.

У кабінеті, де мала відбутися військово-лікарська комісія, чоловіка також нібито катували. Присутній лікар силоміць взяв аналіз крові з пальця і одразу поклав на стіл готовий висновок ВЛК, що чоловік може проходити службу в армії. Після того, як Олександра відправили до частини на Львівщині, в нього піднялася температура. Чоловіка відправляли на огляд до лікарів, які підтвердили необхідність проведення МРТ. Однак керівництво військової частині нібито не відпускає чоловіка.

Наразі жінка звернулася до ДБР та прокуратури через викрадення людини, незаконне позбавлення волі та перевищення службових повноважень працівниками ТЦК. Керівництво військкоматів поки що офіційно не коментувало черговий скандал на Закарпатті.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Яготині жінка скинула собаку з мосту: поліція взялася за розслідування

Яготинські правоохоронці розпочали розслідування шокуючого випадку жорстокого поводження з твариною. Місцева 65-річна мешканка підозрюється у…

5 години ago

Придбали лише 13 авто: продажі популярної моделі Toyota обвалилися на 99,5%

Попит на гібрид Toyota Prius різко впав. За червень було продано лише 13 хетчбеків. Про це повідомляє сайт Motor1.…

5 години ago

Максим Галкін та Алла Пугачова на межі розлучення

Російський шоумен Стас Барецький, який активно підтримує політику Володимира Путіна та виступає за війну в…

5 години ago

Літак здійснив вимушену посадку через “заражену” їжу (відео)

Рейс Delta, що прямував до Амстердама (Нідерланди), на борту якого перебувало близько 300 осіб, був…

5 години ago

Джефф Безос планує продати акції Amazon: що відомо про угоду

Глава та засновник Amazon Джефф Безос планує продати до 25 млн. акцій своєї компанії до…

5 години ago

Путіна можуть запросити на наступний Саміт миру, — Зеленський

Україна не збирається йти на компроміси з Росією, відмовляючись від будь-яких територій заради припинення війни. Про…

6 години ago