“Згорів” на роботі: на Тернопільщині військком “торгував” відстрочками за талони на пальне

Начальнику Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки повідомлено про підозру за вимагання у підприємця хабаря за відстрочку від призову на військову службу. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

При цьому зазначають, що підприємець і так мав законне право отримати відстрочку від призову, бо здобуває вперше вищу освіту на денній формі навчання в одному з навчальних закладів Прикарпаття.

“Однак військком попередив чоловіка, який займається агробізнесом, що оформить йому довідку про відстрочку лише за хабар – талони на одну тисячу літрів дизельного пального. Вартість палива складає приблизно 1,5 тис. доларів США”, – повідомляє ДБР. 

Військкома затримано після отримання талонів на пальне, а в його авто було виявлено та вилучено крім талонів, 13 тис. доларів США та 73 тис. грн готівкою.

Зазначається, що правоохоронці провели обшук і в службовому кабінеті посадовця, де також було вилучено паливні картки на понад одну тисячу літрів дизеля та бензину.

Військкому повідомлено по підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Викриття начальника ТЦК на хабарі / фото ДБР
Романчук Микола

Recent Posts

Найтрендовіші поєднання кольорів в одязі в новому сезоні: це просто шик

Цієї зими мода на поєднання кольорів в одязі відкриває нові горизонти, пропонуючи яскраві та сміливі…

3 хв. ago

Мобілізація чоловіків 50-60 років: у ТЦК заявили, що “вигрібатимуть” усіх підряд

Заборони щодо мобілізації громадян вікової категорії від 50 до 60 років немає. Про це йдеться у заяві Волинського обласного…

11 хв. ago

У Саудівській Аравії будують “‎хмарочос”‎-мегаполіс‎: вже загинули тисячі людей, – ЗМІ

Тисячі робітників щороку гинуть під час будівництва футуристичного "‎хмарочоса"‎-мегаполіса‎ The Line у Саудівській Аравії. Як повідомляє Daily…

20 хв. ago

Стосується всіх, хто має газовий котел: “Нафтогаз” попередив українців

У багатьох українців у будинках встановлені індивідуальні газові котли і для забезпечення ефективної роботи цих…

31 хв. ago

Труни, скелети і темрява: Готична родина перетворила свій будинок на царство темряви

Ну що ж, якщо ви думали, що ваша квартира з IKEA — це вершина декору,…

42 хв. ago

Підвищення тарифів вже погоджено: експерт назвав умови

Президент України Володимир Зеленський погодився на поступове підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги (ЖКП), навіть під…

48 хв. ago