“Згорів” на роботі: на Тернопільщині військком “торгував” відстрочками за талони на пальне

Начальнику Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки повідомлено про підозру за вимагання у підприємця хабаря за відстрочку від призову на військову службу. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

При цьому зазначають, що підприємець і так мав законне право отримати відстрочку від призову, бо здобуває вперше вищу освіту на денній формі навчання в одному з навчальних закладів Прикарпаття.

“Однак військком попередив чоловіка, який займається агробізнесом, що оформить йому довідку про відстрочку лише за хабар – талони на одну тисячу літрів дизельного пального. Вартість палива складає приблизно 1,5 тис. доларів США”, – повідомляє ДБР. 

Військкома затримано після отримання талонів на пальне, а в його авто було виявлено та вилучено крім талонів, 13 тис. доларів США та 73 тис. грн готівкою.

Зазначається, що правоохоронці провели обшук і в службовому кабінеті посадовця, де також було вилучено паливні картки на понад одну тисячу літрів дизеля та бензину.

Військкому повідомлено по підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Викриття начальника ТЦК на хабарі / фото ДБР
Романчук Микола

Recent Posts

Кім Чен Ин продав своїх солдатів: Південна Корея зробила гучну заяву

Диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин продав свою армію РФ для незаконної агресивної війни проти України. Солдати Кім…

2 хв. ago

Росіяни “просочуються” в Селидове: в НГУ показали відео боїв

Групи піхоти армії РФ намагаються просочуватися в місто Селидове Донецької області зі східних околиць, але українські захисники…

10 хв. ago

Чарльзу III та Каміллі загрожує небезпека: королівська охорона переведена в стан підвищеної готовності

Британські королівські служби безпеки перебувають у стані підвищеної готовності та пильно оберігають Чарльза та Каміллу, які наразі перебувають…

19 хв. ago

Фінляндія назавжди закрила два КПП на кордоні з РФ

Прикордонна служба Фінляндії остаточно закрила тимчасові пункти перетину кордону в Ліексанському районі "Інарі" та "Париккала" – там…

28 хв. ago

Ухилянтам приготували заочні штрафи: ТЦК навіть не шукатиме

Якщо ви отримали "заочний штраф" від ТЦК, важливо знати, що держава може примусово стягнути гроші…

36 хв. ago

Держдума ратифікувала договір про «всеосяжне партнерство» Росії з КНДР

Російська Держдума на засіданні у четвер ратифікувала Договір про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією та…

43 хв. ago