Ваша пенсія під загрозою: який стаж можуть не зарахувати

Деякі українці можуть зіткнутися з тим, що їхній трудовий стаж не зарахують при нарахуванні пенсії, навіть після багатьох років роботи. Це питання хвилює багатьох майбутніх пенсіонерів, які турбуються, чи отримає вони пенсійні виплати.

Одне з найактуальніших питань — це зарахування трудового стажу, отриманого під час роботи в росії, особливо за часів Радянського Союзу.

Сьогодні робота на території рф не зараховується до пенсійного стажу в Україні. Це стосується навіть тих років, які припадають на радянський період. Після виходу України з пенсійної угоди з росією, підтвердити цей стаж і зарахувати його до українського пенсійного обліку практично неможливо.

Особливо це стосується тих українців, які працювали в росії після 19 лютого 2014 року, коли почалася агресія рф проти України. За чинним законом, страховий стаж, набутий у цей період, не буде враховано. Це може вплинути на розмір майбутніх пенсійних виплат або взагалі на можливість їх отримання.

Відповідно до українського законодавства, окремі періоди роботи, проведені на території росії або на окупованих територіях, також не враховуватимуться при нарахуванні пенсії.

Це стосується таких випадків:

  • служба у російських військових або силових структурах;
  • робота в незаконних збройних формуваннях або воєнізованих організаціях;
  • робота у судових чи правоохоронних органах рф;
  • добровільне обіймання посад в органах влади на тимчасово окупованих територіях.

Ці категорії осіб не зможуть зарахувати ці роки до загального трудового стажу. Для пенсіонерів це означає, що їхній стаж, набутий за таких обставин, не впливатиме на розмір або навіть можливість отримання пенсії.

Романчук Микола

Recent Posts

Обіймався з Лукашенком та кланявся Путіну. Генсек ООН зганьбився на саміті БРІКС

Генеральний секретар Організації об’єднаних націй Антоніу Гутерреш взяв участь у саміті БРІКС, який проходить у Росії.…

6 хв. ago

Опитування показало, на яких продуктах українці економлять найбільше

Українці найбільше економлять на кондитерських виробах, рибі та морепродуктах. Про це стало відомо з опитування компанії Gradus…

17 хв. ago

У Південній Кореї вирує епідемія самотності. Держава виділила мільйони на боротьбу

Щороку тисячі південнокорейців помирають на самоті, а їхні тіла знаходять за дні та тижні після…

26 хв. ago

Робила чоловіків “інвалідами” за 3 тис доларів. У Львові затримали лікаря

Співробітники правоохоронних органів затримали на Львівщині лікарів, які допомагали військовозобов’язаним чоловікам ухилитися від військової служби.…

34 хв. ago

У Путіна може бути хвороба Паркінсона: ексглава Мі-6 прокоментував чутки

Владіміру Путіну, небезпідставно, приписували чимало хвороб. За деякими даними, у диктатора може бути хвороба Паркінсона.…

41 хв. ago

Більшість – офіційні мільйонери: Оприлюднено рейтинг декларацій голів обласних МСЕК

Напередодні старту жорсткої реформи МСЕКів українські ЗМІ дослідили статки очільників обласних центрів медико-соціальної експертизи, які…

50 хв. ago