Три дні на відповідь: що мають робити військовозобов’язані

Згідно з новими змінами в законодавстві, які були опубліковані в «Судово-юридичній газеті», з 16 липня військовозобов’язані можуть отримувати повістки через «Укрпошту». Повістки надсилатимуться за адресами, вказаними при оновленні військово-облікових даних.

Чоловіки мають три дні, щоб забрати рекомендовані листи з пошти. Якщо вони не зроблять цього, їм загрожує штраф від 17 тисяч до 25,5 тисяч гривень.

Начальник адміністративного відділу РТЦК у Києві, Олег Коротченко, під час телемарафону пояснив, що списки військовозобов’язаних формуються Міністерством оборони, а ТЦК затверджує повістки електронним підписом і відправляє їх адресатам.

Алгоритми для формування цих списків розробляються Міністерством оборони, яке використовує систему «Оберіг» для визначення, хто підлягає оповіщенню. Коротченко зазначив, що повістки отримують як ті, хто уточнював свої дані через Резерв+, так і ті, хто не з’являвся до ТЦК.

Після отримання повістки військовозобов’язаний повинен протягом 7 днів звернутися до ТЦК для проходження медичної комісії та визначення придатності. Порушення термінів явки може призвести до адміністративної відповідальності.

Романчук Микола

Recent Posts

КНДР ізолювала сім’ї солдатів, яких відправили воювати проти України – Reuters

У Північній Кореї ізолювали сім’ї військовослужбовців, яких КДНР відправила у Росію для участі у війні…

7 хв. ago

Молодь не витримує: понад 64% банкрутів – до 45 років

В Україні стрімко зросла кількість справ про банкрутство фізичних осіб. За даними Верховного суду, наразі…

15 хв. ago

Заробляла на ухилянтах: на Рівненщині повідомили про підозру посадовиці МСЕК

У Рівненській області повідомили про підозру посадовиці медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), яка заробляла на ухилянтах. Вона…

24 хв. ago

Оце видав: Орбан звинуватив Євросоюз у спробі державного перевороту в Угорщині

Проросійський прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан видав чергову порцію маячні щодо Європейського Союзу. Він заявив, що керівництво ЄС…

33 хв. ago

Сім країн-членів НАТО проти вступу України до альянсу – Politico

Кілька країн-членів НАТО виступають проти того, щоб запросити Україну до альянсу, про це повідомляє Politico з посиланням…

41 хв. ago

Тепер почнеться: Кабмін дав команду перевірити всіх через броню

Кабінет Міністрів України вніс важливі зміни до процедури визначення підприємств, установ та організацій, які мають…

48 хв. ago