Мобілізація добирається до жінок: до чого радять готуватися

Військово-політичний експерт Олександр Коваленко із групи «Інформаційний опір» поділився з «24 каналом» своїми міркуваннями щодо стратегії Росії.

Коваленко підкреслив, що РФ, швидше за все, надаватиме пріоритет людським ресурсам, а не техніці, припускаючи, що Україна має зосередитися на підвищенні ефективності нейтралізації сил противника для збереження стратегічної переваги.

Коваленко прогнозує, що ключовою проблемою 2025 року стане величезний розмір розгортання російських військ. Щоб протистояти цьому, Україні, можливо, доведеться збільшити втрати супротивника із нинішніх 30–35 тисяч до приблизно 45–50 тисяч на місяць. Враховуючи ці обставини, експерт наголосив, що мобілізація відіграватиме вирішальну роль у підтримці опору України.

Нині на військову службу записуються лише певні категорії жінок. Однак, якщо війна загостриться, Україна може запровадити загальну мобілізацію, яка потенційно включає жінок. Коваленко пояснив, що жінки навряд чи братимуть участь у штурмових операціях, але відіграватимуть важливу роль у сферах підтримки.

Їхній внесок буде включати медичне обслуговування, адміністрування, логістику та інші обов’язки в тилу, життєво важливі для підтримки операцій армії.

Залучення жінок до тилових завдань полегшить навантаження на чоловіків, які виконують небойові ролі, що дасть змогу більшій частині чоловічого персоналу зосередитися на прямих бойових обов’язках на фронті.

Романчук Микола

Recent Posts

Найтрендовіші поєднання кольорів в одязі в новому сезоні: це просто шик

Цієї зими мода на поєднання кольорів в одязі відкриває нові горизонти, пропонуючи яскраві та сміливі…

9 хв. ago

Мобілізація чоловіків 50-60 років: у ТЦК заявили, що “вигрібатимуть” усіх підряд

Заборони щодо мобілізації громадян вікової категорії від 50 до 60 років немає. Про це йдеться у заяві Волинського обласного…

17 хв. ago

У Саудівській Аравії будують “‎хмарочос”‎-мегаполіс‎: вже загинули тисячі людей, – ЗМІ

Тисячі робітників щороку гинуть під час будівництва футуристичного "‎хмарочоса"‎-мегаполіса‎ The Line у Саудівській Аравії. Як повідомляє Daily…

26 хв. ago

Стосується всіх, хто має газовий котел: “Нафтогаз” попередив українців

У багатьох українців у будинках встановлені індивідуальні газові котли і для забезпечення ефективної роботи цих…

37 хв. ago

Труни, скелети і темрява: Готична родина перетворила свій будинок на царство темряви

Ну що ж, якщо ви думали, що ваша квартира з IKEA — це вершина декору,…

48 хв. ago

Підвищення тарифів вже погоджено: експерт назвав умови

Президент України Володимир Зеленський погодився на поступове підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги (ЖКП), навіть під…

54 хв. ago