Мешканець Київщини намагався переслати за кордон бурштин розміром з кулак (фото)

Працівники Київської митниці виявили у двох міжнародних поштових відправленнях два камені бурштину унікального розміру. Про це інформує пресслужба митниці.

Як зазначається, відправником обох виявився мешканець Київщини. Посилки прямували до Канади та Німеччини. «За супровідними документами, у відправленнях знаходилися декоративні камені вартістю 80 Євро кожен. Натомість експерти визначили, що виявлені камені не декоративне, а дорогоцінне каміння органогенного утворення – бурштин у стані сировини, яке, до того ж, має унікальні розміри. Більша брила бурштину має розмір 133х107х47мм, розмір меншої – 105х74х47мм.», – йдеться у повідомленні.

Ринкова вартість такого масивного бурштину – 35 тис. та 16 тис. грн відповідно. При митному огляді митники звернули увагу, що разом із бурштином, всередині посилок були документи та інформаційні матеріали, в яких йдеться саме про необроблений бурштин. Таким чином, відправник був обізнаний що саме пересилає, і свідомо порушив норми Всесвітньої поштової конвенції, які забороняють вкладати дорогоцінні камені у міжнародні поштові відправлення.

«На цій підставі Київською митницею складено протоколи про порушення митних правил за ст. 473 Митного кодексу України (пересилання у міжнародних поштових відправленнях товарів, заборонених до пересилання актами Всесвітнього поштового союзу). Відповідальність за таке порушення – конфіскація цих товарів. Бурштин вилучено», – уточнили митники.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Принц Гаррі залишить Меган Маркл на 8 днів: що відбувається

40-річний принц Гаррі збирається з восьмиденним візитом до Нью-Йорка і Лондона, в якому його не…

1 годину ago

Одразу плюс 10 років: ці помилки в стилі старять жінку найбільше

Коли йдеться про зовнішність, кожна жінка хоче залишатися молодою та привабливою якомога довше. Однак існують…

2 години ago

По 300 тисяч повісток на місяць: Кабмін виділив на мобілізацію Укрпоштою міліони

Уряд виділив 71,8 млн грн на централізований друк 900 тисяч повісток до кінця року. Про…

2 години ago

Битва за Курахове: ЗСУ не можуть захиститися від ударів російської авіації, — Bild (відео)

Українські військові, які захищають місто Курахове, перебувають під постійними обстрілами російської авіації. Про це повідомляє німецьке…

2 години ago

У Черкасах медики рятували чоловіка, який проковтнув 6 гайкових ключів (фото)

У Черкасах медики рятували чоловіка, який потрапив до лікарні у важкому стані. Рентген показав, що…

2 години ago

Вчені попереджають про дводенну магнітну бурю: якої вона буде сили та коли

Найближчими днями астросиноптики прогнозують магнітні бурі на Землі. Причиною їх виникнення стане викид корональної маси…

2 години ago