$1 300 з людини: комбат на Закарпатті брав з військових хабарі за службу в тилу

Державне бюро розслідувань (ДБР) разом із СБУ викрили командира батальйону однієї з військових частин, який брав гроші з підлеглих військовослужбовців за можливість служити на Закарпатті. Про це йдеться у пресрелізі правоохоронного відомства.

За даними слідства, частину особового складу підрозділу повинні були перевести в зону бойових дій, а решта мала залишатися на заході країни. Для цього підозрюваний запропонував своїм підлеглим “заплатити” за можливість надалі перебувати в тилу, а також залучив довірену особу з-поміж військовослужбовців, який отримував кошти від солдатів.

ДБР зазначає, що задокументували факт передачі $1 300 від одного з солдатів за включення його у список “тиловиків”, а за місце в роті охорони “платили” інші військовослужбовці. Слідство також встановило, що спільник командира батальйону отримав 300 тисяч гривень на власні рахунки, а також майже 30 тисяч доларів готівкою.

Фото:ДБР
Фото:ДБР
Фото:ДБР

Правоохоронці повідомили, що командира підрозділу разом із його спільником було затримано 20 вересня. Обом фігурантам справи повідомили про підозру за ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років із конфіскацією майна.

Наразі обидва підозрюваних перебувають під вартою, а слідство встановлює інші факти неправомірної діяльності та усіх причетних осіб до цієї схеми.

Романчук Микола

Recent Posts

Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень

Українські вкладники можуть зіткнутися з істотним підвищенням податкового навантаження на депозити, якщо військовий збір буде…

2 хв. ago

У мережі помітили перші повістки у ТЦК від “Укрпошти”: як вони виглядають

У мережі помітили перші повістки від ТЦК, які були надіслані поштою. Стверджується, що їх бачили у…

6 хв. ago

Туристи зіпсували знаменитий термальний басейн, кидаючи в нього монетки “на удачу”

Знаменитий геотермальний басейн Єллоустонського національного парку в США під назвою "Морнінг Глорі" ("Morning Glory"), як…

15 хв. ago

Підкинули свинячі голови та облили фасад кров’ю: деталі нападу на біженців у Німеччині

У Німеччині, куди з початку повномасштабного вторгнення Росії також їдуть громадяни України, стався напад на…

19 хв. ago

Зачепило щось величезне: на каноїстів в озері Лох-несс напала невідома істота (фото)

Мисливці за Лохнеським чудовиськом знову загорілися надією після чергової загадкової зустрічі на знаменитому озері Лох-Несс. Батько і…

39 хв. ago

Зарплати чиновників ростуть попри війну: хто отримує найбільше

У проєкт бюджету України на 2025 році передбачено збільшення виплат для деяких державних органів. Найбільше отримають…

44 хв. ago