ТЦК оштрафує ухилянтів і за кордоном: які суми доведеться віддати

Відповідно до останніх змін у законодавстві військовозобов’язані українці, які мешкають за межами країни, зобов’язані оновити свої дані до ТЦК.

Метою такого заходу є забезпечення актуальності інформації про військовозобов’язаних громадян. Цей процес може бути здійснений через українські дипломатичні установи. Важливо відзначити, що ця вимога стосується не лише дорослих чоловіків, а й юнаків, яким виповнилося 17 років… Про це розповідає адвокат Сергій Савінський.

Оновленння даних. Фото: youtube

Процес оновлення даних передбачає надання актуальної інформації про місце проживання, контактних номерів телефонів, електронних адрес та інших персональних даних.

Це можна зробити кількома способами: надіславши повідомлення за офіційною електронною адресою або номером телефону ТЦК та СП за місцем знаходження на військовому обліку або через електронний кабінет призовника.

Особливу увагу слід звернути на те, що громадяни України, які були зняті з військового обліку через виїзд за кордон на строк понад три місяці, зобов’язані були стати на облік протягом 30 днів з 18 травня. Недотримання цієї вимоги може призвести до адміністративної відповідальності згідно зі статтею 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), яка передбачає штраф від 17 000 до 25 500 гривень.

Штрафи за неоновлення данних. Фото: АрміяInform

Для тих, хто перебуває за кордоном, існує можливість подати заяву про взяття на військовий облік через консульства і т.д.

До заяви необхідно додати відповідні відомості, включаючи ідентифікаційний номер платника податків (ІПН), адресу проживання, електронну пошту, контактний номер телефону, а також копію першої сторінки закордонного паспорта.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

19 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

20 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

22 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

32 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

34 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

35 хв. ago