Мільйонери з секонд-хендів: як українці заробляють шалені гроші на вживаному одязі

Магазини вживаного одягу стають дедалі популярнішими в Україні. Тут можна знайти стильні речі відомих брендів за дуже низькими цінами. Це місце, де одні шукають зручний одяг для дому, а інші бачать можливість для вигідного бізнесу.

Як можна заробити на вживаному одязі, дізнавалися журналісти “Конкуренту”. Один із місцевих жителів, Богдан, поділився своїм досвідом. За кілька місяців йому вдалося знайти і перепродати чимало ексклюзивних речей, зокрема такі бренди, як Arc’teryx, вінтажні Nike, Carhartt, Ed Hardy, Ralph Lauren та Alpha Industries.

Секонд-хенд. Фото: скрін youtube

Богдан розповів, що “секонд” – це справжня лотерея. Іноді можна знайти річ, вартість якої перевищує місячну зарплату, а інколи місяцями не знаходити нічого вартісного. Для когось це серйозний бізнес, а для когось – просто захоплення. Але всіх об’єднує одне – азарт пошуку та можливість добре заробити.

Богдан розповів про свого знайомого, який купив вінтажну сумку Chanel за 250 гривень і продав її за 15 тисяч. Інший випадок: футболка з мерчу до аніме-серіалу “AKIRA” була куплена за 70 гривень і продана за 1 150 доларів. Це доводить, що при вмілому підході “секонд-хенд” може стати джерелом значних доходів.

Працівниця одного з магазинів, пані Ірина, зазначає, що зазвичай в магазині спокійно, але в день оновлення товару – справжній хаос. Молодики часто нехтують культурою поведінки, і в магазині панує безлад. Але в цей день можна знайти справжні скарби, тому ажіотаж виправданий.

Ольга Степанова

Recent Posts

Перше у світі “водневе” місто вироблятиме 600 т “зеленої” енергії на день

Саудівська Аравія побудує своє власне Водневе місто: цей острівець технологій вироблятиме до 600 тонн зеленої…

2 хв. ago

“Укрзалізниця” припинила продаж квитків на поїзд у Польщу: яка причина та чи відновлять сполучення

"Укрзалізниця" припиняє продаж квитків на напрямок Рава-Руська – Варшава, починаючи з 22 вересня. Це пов’язано із закінченням терміну дії угоди…

11 хв. ago

Українцям приготуватися: ЄС запроваджує нові правила в’їзду

Незважаючи на військовий стан в Україні та обмеження на виїзд, деякі громадяни нашої країни таки…

17 хв. ago

Міноборони готує новий формат видачі повісток: в міністерстві розповіли деталі

Міноборони планує автоматизувати процес видачі повісток, розповів у подкасті DOU розповів начальник Управління інформаційних технологій Міністерства оборони Олег…

29 хв. ago

Якщо план — зимувати в Європі: що потрібно зробити ще в Україні

Багато хто з майбутніх біженців вагається: чи варто займатися "паперовою роботою" та оформлювати документи, якщо…

38 хв. ago

Не для всіх чоловіків: як і коли запрацює економічне бронювання від мобілізації

Військовозобов'язані українці отримають відстрочку від мобілізації у випадку, якщо роботодавець сплатить за них суму від 20 до…

46 хв. ago